Steun nieuwbouw Belt Schutsloot

donderdag 25 januari 2007 10:10

Steenwijker Courant - 25 januari 2007 + Vraag ChristenUnie in de raadsvergadering van 23 januari jl.

BELT SCHUTSLOOT - Wethouder Van de Nadort riep gisteren tijdens de raad de fracties op toch vooral bij hun partijgenoten die in de provinciale staten zitten aan te dringen op een oplossing voor Belt Schutsloot.
Inwoners hebben al talloze keren aangegeven dat nieuwbouw noodzakelijk is en ook het college ziet dit wel in, maar de vraag is alleen waar. Volgens Van de Nadort is het huidige voetbalveld geschikt voor woningbouw, maar dan moet het voetbalterrein worden verplaatst naar een gebied dat buiten de zogeheten rode contour ligt.

Die rode contour is door de provincie getekend en geeft aan dat dit gebied met rust gelaten moet worden. Officieel is een voetbalveld dus ook niet toegestaan, maar Van de Nadort hoopt dat onder druk van de gemeenteraad de provincie wellicht een uitzondering wil maken en een voetbalveld wel wil tolereren.


 

Een vraag aan het college voor de raadsvergadering van 23 januari 2007 betreffende  

WONINGBOUW BELT –SCHUTSLOOT 

Voorzitter, 

Al jaren wordt er gesproken over woningbouw in Belt – Schutsloot. Over de problematiek van de rode contourlijn die de woningbouw in B.S. belemmert. Er lijkt geen voortgang te bespeuren. Stagneert het omdat de provincie niet meewerkt?

Daar komt nu ook nog bij dat het NationaalPark in oprichting een feit is. Inwoners van B.S. vrezen dat het gebied nu compleet op slot zit en dat er helemaal niet meer gebouwd zal gaan worden. 

Wij hebben hierover de volgende vragen: 

  • Wat is de positie van B.S. binnen het NationaalPark in oprichting?
  • Wat zijn de mogelijkheden om in B.S. te bouwen?
  • Hoe is het contact hierover met de Provincie, zijn er concrete afspraken gemaakt?
  • Wat is de voortgang in deze?
 

Wij zijn van mening dat het zo langzamerhand tijd wordt dat aan deze langlopende zaak een eind komt. Met spoed moet hieraan gewerkt worden door de gemeente zelf maar in onze ogen ook zeker door de provincie. Er moet duidelijkheid komen zowel voor de inwoners van B.S, als voor de gemeenteraad wat de mogelijkheden zijn betreffende de woningbouw in B.S. 

Namens de fractie van het CDA, de PvdA en de ChristenUnie. 

Vrouwk Bruining.

Labels

« Terug