Plan voor Schans in procedure

donderdag 18 januari 2007 13:42

De Stentor - Marian Fix - STEENWIJKERLAND - Hoe een deel van de oppositie en insprekers ook hun best deden ‘Steenwijk te behoeden voor een ramp op de Kamp’, naar verwachting gaat een raadsmeerderheid dinsdag akkoord met bestemmingsplan ‘Steenwijk De Schans’. Daarmee gaat het gewraakte bouwplan voor de Steenwijker Kamp, zoals het gebied beter bekend is, opnieuw in procedure.

Het plan voorziet in de bouw van 480 woningen ten oosten van Zuidveen. Tegenstanders trokken nadat de Raad van State het bestemmingsplan vorig jaar vanwege een vormfout van tafel veegde opnieuw ten strijde. En zes insprekers maakten gisteravond voor de zoveelste keer gebruik van het spreekrecht om hun argumenten tegen de bouw nogmaals te laten horen. ‘Maar je kunt je afvragen wat voor zin het heeft om tegengas te geven’, aldus Jan Busscher, die op persoonlijke titel en namens buurtvereniging Zuidveen insprak. ‘U heeft nog een week voor een inhoudelijke afweging over een onomkeerbare ingreep’, deed Harma Prinsen van Stichting Behoud De Kamp een beroep op de leden van de raadscommissie Wonen, Maatschappelijke zorg en Veiligheid zich te bezinnen.

Jannes Mulder (PAS) hield een warm pleidooi voor een alternatieve bouwlocatie: het terrein van de tapijtfabrieken Betap en Crilux. Ook BuitenGewoon Leefbaar, CPB en SP kunnen zich hierin vinden. Wat de CPB betreft, wordt de locatie Betap-Crilux nog uitgebreid met Sportlust en de Steenwijker Enk.

CDA, VVD en ChristenUnie blijven voorstander van bouwen op de Kamp. De PvdA blijft oppervlakkig door te stellen dat ‘een ruime meerderheid vindt dat deze procedurele fout hersteld moet worden’. En daarmee gaat een meerderheid akkoord met het bestemmingsplan.
Labels

« Terug