In 2009 bouwen in Kornputkwartier

zaterdag 13 januari 2007 15:23

DE STENTOR -STEENWIJK - Het bestemmingsplan Kornputkwartier in Steenwijk is gereed. B en W van Steenwijkerland hebben deze week ingestemd met het plan voor het 24 hectare grote terrein van de voormalige Johan van den Kornputkazerne en de oude gemeentelijke vuilstort. Het bestemmingsplan Kornputkwartier heeft ter inzage gelegen. In die periode zijn volgens wethouder André van de Nadort acht bezwaren ingediend.

Ten opzichte van het voorontwerp zijn enkele zaken veranderd. Zo loopt de oostgrens van het plangebied nu helemaal tot de Steenakkers. Aanvankelijk bleef de strook met onder meer tuincentrum ’t Olde Plekkie buiten het plan. Deze strook langs de Steenakkers tot de Meppelerweg is nu in het bestemmingsplan opgenomen en biedt ruimte voor circa acht woningen.

De driehoek tussen de Kornputkazerne, Dennenallee en Meppelerweg daarentegen wordt buiten het bestemmingsplan gelaten. ‘Een heel raar hoekje en lastig te verkavelen’, aldus Van de Nadort. ‘Omdat er op korte termijn iets gaat gebeuren op het naastgelegen terrein waar de fabrieken Betap en Crilux staan, is dat hoekje eruit gelaten. Dat wordt meegenomen in de ontwikkeling van die locatie.’

De ontwikkeling van het Kornputkwartier - een nieuwe woonbuurt met circa vierhonderd woningen - loopt deels gelijk op met de ontwikkeling van woonwijk De Schans, aldus Van de Nadort. Hij verwacht in 2009 in het Kornputkwartier te kunnen starten met bouwen.

Eerst moet de op het terrein aanwezige vuilstort worden gesaneerd. ‘Een omvangrijke en moeilijke klus’, aldus Van de Nadort. Voor die saneringsklus en het bouwrijp maken van het totale gebied hebben negen bedrijven een inschrijving gedaan. ‘We zijn nu bezig de laagste drie inschrijvingen te analyseren. Ik ga ervan uit dat wij deze maand kunnen gaan gunnen.’ De drie te beoordelen inschrijvers hanteren bedragen binnen de door de gemeente geraamde marge. Als tegenprestatie voor de sanering en bouwrijp maken van het plangebied mag de uitvoerder woningen ontwikkelen op de voormalige vuilstortlocatie.
Labels

« Terug