Bekende discussie over bouwen op de Kamp

zondag 09 oktober 2005 20:16

Artikel uit De Stentor van 05-10-2005

Artikel uit De Stentor van 05-10-2005

Bekende discussie over bouwen op de Kamp

door MARIAN FIX

5 OKTOBER 2005 - STEENWIJK - De standpunten zijn bekend. Een meerderheid van de gemeenteraad van Steenwijkerland zal tijdens de raadsvergadering op 18 oktober akkoord gaan met het bestemmingsplan De Schans. En daarmee de weg vrij maken voor bouwen op de Kamp, zoals het gebied in de volksmond nog steeds wordt aangeduid.

De PvdA liet gisteravond tijdens de vergadering van de raadscommissie Bouwen, Wonen en Milieu weten dat een meerderheid (Harm Speelman is tegen) akkoord gaat met het collegevoorstel het bestemmingsplan ‘Steenwijk De Schans’ met bijbehorend beeldkwaliteitsplan vast te stellen. Het CDA en de VVD gaan unaniem akkoord. Dat betekent vijftien stemmen voor en twaalf tegen.

Hieraan viel niet te tornen door de maar liefst zeven insprekers, die de voorstanders nogmaals probeerden te overtuigen niet te bouwen. ‘Laat de Kaampe voor wat het is!’ De argumenten om niet te bouwen, herhaalden de meeste insprekers niet meer. Die zijn bekend. De pijnpunten die gisteravond aan het licht kwamen, hadden vooral betrekking op de communicatie en het geschonden vertrouwen in de democratie. ‘Een beetje moe word ik ervan. Het telkens maar moeten herhalen waarom er niet gebouwd moet worden op de Kaampe zonder dat er iets zinnigs mee gebeurt,’ aldus één van de insprekers.

Maar de strijd is nog niet gestreden. Jan Busscher, die namens de Buurtvereniging Zuidveen en op persoonlijke titel insprak, heeft zich al voorgenomen ‘met betrekking tot de Kaampe te zijner tijd een uitje naar Den Haag te organiseren’. Busscher krijgt daarvoor alle steun van GroenLinks/D66. Deze fractie is evenals de CPB, BuitenGewoon Leefbaar, ChristenUnie en Gemeentebelangen tegen het bouwplan voor De Schans. Ronald van Vlijmen (GroenLinks/D66) nodigt ‘velen uit de gang naar de Raad van State in Den Haag en de provincie te maken’. Ook Henk Haan (VVD) refereerde aan het ‘reisje van Busscher’: ‘Als wij geen goed besluit nemen, zullen we dat in Den Haag zien.’ Ronald van Lingen (Gemeentebelangen) sprak richting het college zijn verbazing uit: ‘Ik vind het verbazingwekkend dat u ondanks alle ophef, vele bezwaren en insprekers toch maar doorgaat als een niets ontziende bulldozer.’

Wethouder Ineke Steinmetz weerlegde de kritiek op de communicatie met de opmerking dat ‘heel duidelijk en correct met alle reacties is omgegaan’.

Labels
In de media

« Terug