Fusie sociale dienst Westerveld - Steenwijkerland

woensdag 23 februari 2005 09:31

Vrouwk Bruining (ChristenUnie) merkte wederom op dat ‘het gaat om een zo goed mogelijke bediening van de cliënt. Westerveld is te klein, Steenwijkerland te kwetsbaar en moet alle zeilen bijzetten. Wij zijn blij dat er een gemeente is, waarmee samengewerkt kan worden.’

Als het gaat om huisvesting van de intergemeentelijke sociale dienst pleit Bruining voor onderdak in het gemeentehuis aan de Vendelweg tot het bedrijfsverzamelgebouw bij het NS-station in Steenwijk gereed is.

Artikel uit De Stentor van 23-02-2005
 
Steenwijkerland voor fusie
Eén sociale dienst voor twee buren
 
van een onzer verslaggevers
 
23 FEBRUARI 2005 - STEENWIJKERLAND - De gemeente Steenwijkerland zegt ‘ja’ tegen de vorming van een intergemeentelijke sociale dienst Steenwijkerland - Westerveld. Maandagavond is de commissie Bestuur, Middelen en Ontwikkeling met negentien stemmen voor en drie tegen akkoord gegaan met de fusie.
De PvdA gaat akkoord, ‘maar wil nog wel op- en aanmerkingen kunnen maken’ als het gaat om de precieze tekst van de gemeenschappelijke regeling. Met name ten aanzien van het bestuur van de intergemeentelijke sociale dienst.

Folkert Jellesma (GroenLinks/ D66) is ‘een grote tegenstander van dit voorstel’ en stemde tegen. ‘Een onverstandig besluit. Niet alleen vanuit het oogpunt van personeelsbeleid, maar ik geloof niet dat de dienstverlening erop vooruit gaat. Bestuurlijk raken wij op afstand en dat vind ik een hele slechte zaak.’ Mensen bij elkaar in de keuken laten kijken, juicht Jellesma toe, ‘maar dat hoeft niet met zo’n samenwerking’. Ook BuitenGewoon Leefbaar stemde tegen.

De VVD gaat akkoord en wil na een jaar een evaluatie. Ook de CBP (‘vertrouwen in de samenwerking’) en ChristenUnie staan positief tegenover de fusie. Vrouwk Bruining (ChristenUnie) merkte wederom op dat ‘het gaat om een zo goed mogelijke bediening van de cliënt. Westerveld is te klein, Steenwijkerland te kwetsbaar en moet alle zeilen bijzetten. Wij zijn blij dat er een gemeente is, waarmee samengewerkt kan worden.’

Als het gaat om huisvesting van de intergemeentelijke sociale dienst pleit Bruining voor onderdak in het gemeentehuis aan de Vendelweg tot het bedrijfsverzamelgebouw bij het NS-station in Steenwijk gereed is. Volgens wethouder Henk Gielen wordt momenteel bekeken of in het gemeentehuis ruimte is voor de sociale diensten van beide gemeenten. ‘Want het zou mooi zijn als de mensen ook fysiek bij elkaar zitten.’



Jannes Mulder (Gemeentebelangen) hinkte aanvankelijk op twee gedachten (financiële voordelen versus twee verschillende culturen), maar stemde uiteindelijk toch voor de fusie.

Wethouder Gielen benadrukte nogmaals dat er door de fusie beleidsmatig niets verandert. ‘Het is puur een uitvoeringskwestie. U bent en blijft altijd aan zet.’ De gemeenteraad van Westerveld neemt één dezer dagen een beslissing.
Labels
In de media

« Terug