Terugblik 4 jaar coalitie

terugblik 4 jaar coalitie PvdA CDA CUdonderdag 11 februari 2010 19:01

ChristenUnie-wethouder Henk Boxum geeft een terugblik van 4 jaar coalitie van de partijen PvdA, CDA en ChristenUnie in de gemeente Steenwijkerland. Volgens de wethouder is dankbaarheid aan onze Hemelse Vader op zijn plaats als we de resultaten van de afgelopen jaren bekijken!

4 Jaar coalitie PvdA CDA ChristenUnie………we zijn rijk gezegend !!!

Wat waren onze hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma 2006- 2010 ‘Voor elkaar’ en wat is daarvan uitgevoerd de afgelopen jaren.

De hoofdpunten zijn als volgt te verdelen in de volgende speerpunten:

1. Samenwerking tussen burgers en overheid = betrokkenheid!
2. Samen leven: gemeente stimuleert en faciliteert!
3. Zorgen voor elkaar: sociaal en stabiel!
4. Samenleven…ook in de natuur en met ons milieu
5. Samen vanuit onze levensovertuiging
6. Kunst en cultuur bindt mensen samen
7. Economie: samen winnen

Speerpunt 1: samenwerking tussen burgers en overheid = betrokkenheid!

  • Dienstverlening aanmerkelijk verbeterd: er is steeds beter een grote mate van beginspraak: voordat woningbouwprojecten, rioleringsplannen met herinrichting van de wegenstructuur of een toekomstvisie Steenwijkerland door college en raad worden vastgesteld is daarvoor uitgebreid gediscussieerd met de bevolking, ondernemers of maatschappelijke organisaties (waar onder plaatselijke belangen of wijkverenigingen). Zijn we het inhoudelijk niet met elkaar eens dan proberen we bezwaren via mediation aan de voorkant van processen te bemiddelen. De houding van zowel bestuur als ambtenaren is steeds meer: we luisteren wat u zegt en proberen met uw inbreng zoveel mogelijk rekening te houden in de plannen. En vraagt u een vergunning voor iets: wij willen laten zien (digitaal) waar de aanvraag in het totale – soms eigenlijk wel lange – proces zit, welke ambtenaar er aan werkt en wanneer de aanvraag afgerond kan worden (tijd). Klantgerichtheid is geen papieren kreet: nee het is stapje voor stapje een manier van werken en handelen. Steeds gemakkelijker kan via internet producten thuis worden aangevraagd zonder een verplichte rit naar Steenwijk!
  • Actief kernen- en wijkenbeleid: eigen initiatief vanuit dorpen en wijken wordt beloond: plaatselijke belangen en wijkverenigingen zijn van een klachteninstituut steeds meer in de stand gekomen van stimulators van dorpsprojecten. Minder ‘afhankelijk’ ook van gemeente. Wat speelt in een kern of in de stad en hoe kunnen we belangrijke plannen – via dorps- of wijkplannen – op de gemeentelijke agenda krijgen. Dat kan via ILG: het investeringsfonds landelijk gebied, waar in deze periode ruim € 10.000.000 (50/50 provincie/gemeente) in besteed in het vitaal houden van ons platteland. Daarnaast heeft de gemeente in 2006 -2010 – via de dorpenmatrix – zo’n  € 1.500.000 besteed aan uitvoering van ruim 50 projecten. Tenslotte is via de subsidieweg van Leader+ ook € 770.000 aan gemeentelijke middelen beschikbaar gesteld voor de grotere plannen voor het platteland zodat met de Europese en / provinciale plussen er ook ruim € 5.000.000 aan middelen zijn voor projecten met een innovatief karakter om platteland te stimuleren. Tel daarbij de € 4.000.000 nog bij op van Leefbaarheidsfonds die eind 2010 ook op zijn en de miljoenen die we in Steenwijk investeren voor de diverse wijkplannen….dan noemt de ChristenUnie dit actief!
  • Jongeren zijn veel betrokken bij het opzetten van een gedegen gemeentelijk beleid via de jeugdagenda. Er is een jeugdschouw gekomen als het gaat om de inrichting van de openbare ruimten van de kernen en wijken. Er gaan veel extra middelen naar de uitvoering van deze agenda gestimuleerd door de eerste jeugdwethouder in het bestaan van Steenwijkerland. Ouderen hebben hun invloed op beleidskeuzen via de Seniorenraad en de WMO-raad en kunnen ook – gevraagd of ongevraagd – advies uit brengen over vele gemeentelijke stukken. Veel overleg kennen we met de gehandicapten over het beter toegankelijk maken van onze wegen en gebouwen voor minder validen. Er is nu een (halfjaarlijks) structureel ambtelijk overleg naast dat een afgevaardigde van de gehandicaptenraad vooraf meedenkt over de diverse projecten als het gaat om de toegankelijkheid. ChristenUnie-wethouder Henk Boxum heeft er wel hard aan moeten trekken om dit binnen het ambtelijk apparaat af te dwingen!

Speerpunt 2: samen leven: gemeente stimuleert en faciliteert!

  • Zoals al aangegeven is er in deze periode veel geïnvesteerd in wijk- en dorpsvoorzieningen: we noemen het volledig opknappen van de Wanne in Wanneperveen, de nieuwe ingang bij de Burcht in Vollenhove, de heerontwikkeling van het plein in Steenwijkerwold met daarin een multifunctioneel gebouw, het opknappen van Eltekon in Zuidveen. Ook komen we nog met een verbouwbudget voor dorpshuis in Sint Jansklooster, Onna en Willemsoord om die ook weer up to date te maken. Maar ook de serieuze plannen voor een multifunctioneel gebouw in Tuk! Die

€ 4.000.000 is zeker op eind 2010! Maar…altijd onder de voorwaarde dat de stichting een sluitende begroting kent en zelf ook inbreng heeft om project te realiseren!

  • Forse inspanningen op gebied van sport: bij het aantreden van dit college kwamen we forse achterstand in onderhoud en beheer tegen bij de sport: zowel de velden als de kleedkamers e.d.! Inmiddels zijn diverse velden op NOC-NSF norm gebracht, zodat onze sportclubs als goede gastheer kunnen functioneren.Voetbalvereniging VHK uit St-Jansklooster kreeg het eerste kunstgrasveld: verenigingen met gebrek aan ruimte voor uitbreiding komen hiervoor alleen in aanmerking. Ook een volledige nieuwe sportaccommodatie voor FC Oldemarkt staat er aan te komen. Sportverenigingen Blokzijl, Willemsoord en Steenwijkerwold staan voor 2010 op de rol: o.a. daarvoor is in de begroting 2010 € 900.000 gereserveerd. Belangrijk is ook de realisatie van de groene long in Steenwijk: ChristenUnie steunt de gedachte dat er nu een slag moet worden gemaakt waar in het totaal genoeg velden zijn voor het totale aantal voetballers. Naast kleedkamers e.d. die voldoen aan de NOC-NSFnormen. De kwaliteitsslag die we daarnaast nog hopen te maken is om het een open, parkachtig karakter te geven waar duidelijk de sport beleeft kan worden. Geraamde investering: ruim € 5.500.000. Ook een nieuwe – regionale – sporthal is nodig om de amateur binnensport te faciliteren. We kiezen voor de locatie bij het zwembad de Waterwijk en zal ook ruim € 5.000.000 kosten. Wij steunen dit beleid omdat bewegen en sporten belangrijk is voor onze gezondheid en overgewicht onder de jeugd en ouderen kan terugdringen! Daarnaast is het voor velen een prachtige vrije tijds besteding en hobby!
  • Brede( buurt)scholen: diverse initiatieven ontwikkeld in Steenwijk-west, Vollenhove/

St-jansklooster en andere kernen. De gemeente ziet graag dat daar de leefbaarheid in de vorm van het bij elkaar komen van diverse zaken een impuls krijgt door – bijvoorbeeld – consultatiebureau, kinder- en of peuteropvang, school en een pin-automaat, (winkel) voorzieningen( kapper) in één gebouw onder te brengen. Clusteren van diverse activiteiten dus in hetzelfde gebouw, zodat het gebruik van dit gebouw ook veel intensiever wordt. En dat scheelt weer in de gemeentelijke begroting omdat je dit in hetzelfde gebouw doet! 

  • Beleid op gebied van welzijn en zorg: om met vele professionele partijen een sluitende aanpak rond jeugdzorg inclusief het basisonderwijs (zat-teams) te krijgen moest de gemeente echt de regierol heroveren! Via het afstemmingsoverleg, waar diverse professionele instanties per hulpvraag gericht die ondersteuning biedt - in samenhang met elkaar - dat per hulpvraag één eindverantwoordelijk is via één contactpersoon. Zowaar geen gemakkelijke opgave, wat toch nu langzaam maar zeker goed gaat werken onder sterke regie van de gemeente. Ook zijn er meer mogelijkheden om ondersteuning of bemiddeling aan te vragen als mensen in schuldproblemen of opvoedingsproblemen terecht komen. Een super belangrijk beleidsonderdeel vindt de ChristenUnie, die in goede handen is bij onze CDA-wethouder v.d. Terp!

Speerpunt 3: zorgen voor elkaar: sociaal en stabiel!

  • De huishoudelijke hulp is in 2007 van de ABWZ als taak bij de gemeente gekomen. Steenwijkerland heeft – achteraf gezien zeer wijs! – gekozen om 2007 een overgangsjaar te laten zijn en pas in 2008 zelf nieuw beleid te maken. We hebben gekozen voor een model, dat tegen dezelfde prijs de burgers zelf konden kiezen wie van de 10 verschillende zorgorganisaties zij kozen om de hulp te bieden. Het was en bleef voor een groot gedeelte hetzelfde: 95% doen we dit via de zorginstelling het ouden en nieuwe land. Blijkbaar doen zij het tot tevredenheid van de burgers: dus mooi gegaan met vrijwel geen klachten ook over een aangepaste indicatiestelling. In veel gemeenten moesten de huishoudhulpen eruit omdat ze naar een nieuwe zorgverzekeraar moesten: dat kenden we gelukkig niet in Steenwijkerland! Het klanttevredenheidonderzoek wat de gemeente liet maken liet ook duidelijk zien dat de burgers dit zo ervaren hebben: we kregen een 8,2.  Het gaat hier jaarlijks om ruim 2000 aanvragen om hulp met een budget van ruim € 4.500.000 waar niet op is bezuinigd door de raad!
  • De individuele zorg – voorheen de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) – kunnen we ook tot tevredenheid ( 94% )van onze burgers stabiel uitvoeren. Wel neemt de vraag aan voorzieningen toe: we worden met z’n allen ouder en de gemeente is actief als het gaat om voorlichting en ondersteuning om deze voorzieningen op de meest adequate manier te verstrekken. De gemeentelijke ambtenaren krijgen een dikke voldoende van de burgers. Jaarlijks gaat dit om ruim € 3.000.000.
  • Bijstand volgens de Wet Werken en Bijstand (WWB): aantal bijstandsklanten is terug gelopen van ruim 600 in 2006 naar 475 nu in 2009. Door een actieve sociale dienst – doen we samen met westerveld via de IGSD – proberen we elke bijstandklant weer aan het werk te krijgen. Lukt dit niet dan toch graag vrijwilligerswerk doen en lukt dit niet dan toch sociaal actief in je eigen buurt of wijk! Door de daling van de bijstandsklanten zijn ook de uitgaven voor de gemeente fors gedaald: in 2006 ruim € 7.500.000 naar € 6.200.000 in 2009. Scheelt jaarlijks dus ruim een miljoen minder aan uitgaven! Nog belangrijker: hoe minder burgers in de bijstand hoe liever de ChristenUnie dit ziet: werken is Dè factor om je sociaal wel te bevinden en – bijvoorbeeld – niet in de schulden te komen!
  • Werkloosheid in Steenwijkerland: momenteel 1115 niet werkende werklozen tegen net > 1000 in 2008. Dit is wel een toename van 7% (dus ruim 70 burgers!) dan 1 jaar terug maar toch: Steenwijkerland is daarmee de best scorende gemeente van 4 noordelijkste provincies! Samen met het UWV-Werkbedrijf – die te maken krijgen met werkloosheid en arbeidsongeschiktheid – probeert de gemeente gezamenlijk zoveel mogelijk burgers te ondersteunen met opleidingen etc om ze toch weer aan het werk te krijgen. We doen dit echt goed!
  • Het vaste budget (ruim € 50.000) voor verbeteren toegankelijkheid voor de minder valide steenwijkerlandse burgers wordt jaarlijks besteed aan verbeteringen toegankelijkheid aan gebouwen, trottoirs, invalidenparkeerplaatsen en aanleg speciale bushaltes, waar zij zonder hinder kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer.
  • Het minimabeleid – als vangnet voor de sociale minima – is fors verbeterd: uitbreiding van het pakket aan ondersteuning  naast verhoging van bedragen en inzet om de regeling bekend te krijgen bij doelgroep. Dit door een extra medewerkster hiervoor bij onze IGSD te benoemen. De evaluatie eind 2009 laat het volgende zien: stijging vanhetaantal aanvragen van 1165 (2007) naar > 2000 in 2009! Dat is een stijging van bijna 85%! Ook de uitgaven zijn natuurlijk gestegen: van € 680.000 in 2006 naar

€ 1.300.000 eind 2010…bijna een verdubbeling. Dit inclusief de verleende schuldhulpverlening wat de gemeente doet via de Gemeentelijke Kredietbank in Assen. Jammer genoeg zien we dat er ook hier aanmerkelijk meer vraag is naar hulp en ondersteuning. We helpen waar we kunnen als gemeente al ontstaat er wel een langere wachttijd voordat je geholpen wordt!

  • De sociale atlas is voor het eerst gemaakt in Steenwijkerland. De atlas maakt inzichtelijk hoe de sociale kaart per kern, per wijk is. Wij kunnen met onze gemeentelijke beleidskeuzen hiermee rekening houden. Een waardevol document dus!
  • Steenwijkerland voert een stabiel en royaal kwijtscheldingsbeleid voor minima: zit je onder de minima inkomensgrens dan schenkt de gemeente je de belastingverplichting ( ZB/riool – en afval) vrij!  

Dit gehele beleidsveld is in portefeuille bij de ChristenUnie wethouder!

Speerpunt 4: samenleven…ook in de natuur en met ons milieu

  • Duurzaamheid is een thema waar de ChristenUnie bij de beleidsvorming zeer is betrokken: met suggesties, moties en beschikbaar stellen van middelen hiervoor zal dit punt prominent op de toekomstige agenda blijvenstaan. Anno 2010 volop speerpunt van beleid. We noemen: duurzaam bouwen-regeling: € 2.700.000 beschikbaar de komende jaren. Energiebesparing bij onze bedrijven: € 500.000 beschikbaar. Zowel de burger als de ondernemer of de maatschappelijke organisaties kunnen een gratis advies krijgen bij de gemeente om te kijken hoe je kunt komen tot energie besparing en minder CO 2 uitstoot. Totaal komende jaren: ruim € 4.000.000 beschikbaar voor dit voor de ChristenUnie belangrijk thema!
  • Het vormen van één groot nationaal park Weerribben- Wieden heeft heel wat inspanning en avonden gekost! Wethouder Boxum heeft binnen zijn portefeuille Natuur en Landschap samen met het bestuur van het NP daar flink namens de gemeente aan getrokken. Belangrijkste argument vindt de gemeente dat door het overlegorgaan alle gebiedspartijen gezamenlijk nadenken over hoe we deze prachtige natuurgebieden zo goed mogelijk duurzaam in stand kunnen houden. Het genereert ook aanvullende rijksmiddelen: gemiddeld zo’n € 500.000 per jaar. Begin 2009 kregen we de beschikking van de Minister dat één park een feit werd!
  • Er zijn veel en forse inspanningen verricht om subsidie vergoedingen voor onderhoud en beheer van deze gebieden te verhogen voor riettelers. Zij zijn òf zelf eigenaar òf pachten van Natuurmonumenten en / of StaatBosBeheerExtra beide natuurgebieden. Uit een door hun opgesteld rapport bleek overduidelijk dat ze gemiddeld voor een € 10 per uur dit – zware - werk moesten doen. Veel jongere rietsnijders vielen en vallen af. En daarmee komt het deskundige en streekeigen beheer en onderhoud op losse schroeven te staan. Een verzoek aan de minister om extra rijksmiddelen leverde aanvankelijk niets op. Gelukkig kon via een amendement van de 2e Kamerfractie van de ChristenUnie voor 2009 en 2010 incidenteel  € 3 miljoen naar dit gebied toe! Hierbij ook een belangrijk voorbeeld hoe belangrijk het is dat er een goede samenwerking is tussen gemeentelijke, provinciale en landelijke politici is van dezelfde partij! Al kan de ChristenUnie niets alleen getalsmatig: uiteraard werd er steun gekregen van de CDA, PvdA en VVD-fracties en later bij de kamerbehandeling zelfs nog breder! Voor ChristenUnie-wethouder Henk Boxum wel HET hoogtepunt in resultaat deze periode! Het ‘gevecht’ met LNV voor voldoende structurele middelen vanaf 2011is nog volop aan de gang! De ChristenUnie hoopt de komende periode - via een hernieuwde coalitie – hier aan mede te kunnen blijven dragen!
  • Onder leiding van de ChristenUnie wethouder is er eindelijk beleid opgezet voor landschaponderhoud via een pakket aan groene diensten: met het landschapsontwikkelingsplan als onderligger kunnen in meerdere gebieden houtwallen, singels, poelen etc hersteld worden maar..het moet dan ook vervolgens 21 jaar lang onderhouden en beheerd worden zoals aangegeven in het af te sluiten contract. Totaal heeft de Raad ruim € 1.300.000 voor nieuw beleid voor akkoord gegeven. En voor streekeigen verbeteren van erven en boerderijen is eind 2009 nog eens een bedrag vastgelegd van ruim 1 miljoen euro! Ook hier zijn gelukkig forse vorderingen gemaakt!
  • Ondergronds inzamelen van afval: wordt vanaf 2009 gerealiseerd in alle kernen en wijken.
  • Actieve inbreng van de ChristenUnie als het gaat om concreet beleid voor plaatsing van windmolens in onze gemeente. Zowel de locatie bij Blokzijl ( wel / geen bedreiging van het beschermd stadsgezicht van Blokzijl?) als die bij Scheerwolde zijn betwist bij de burger. De meerderheid van de raad – waar onder de ChristenUnie – heeft aangegeven dat beide locaties moeten worden gezien als mogelijkheden. De ChristenUnie voert ook hier een stabiel beleid: wij willen de CO2 reductie doelstellingen halen en zijn daar ‘gewoon’ windenergie voor nodig. Aandachtspunt in dit dossier is wel: de mogelijke cumulatieve significante negatieve gevolgen voor de nabij gelegen natuur.
  • Gescheiden afvoer van regenwater en riolering: is momenteel vast beleid bij de gemeente! Hemelwater wordt bij nieuwbouw standaard apart afgevoerd van het rioolwater naast dat dit bij onderhoud en vervanging gebeurd. ChristenUnie staat pontificaal achter het verbreed rioleringsplan, dat dit regelt.
  • Zowel wethouder als fractie zijn actief betrokken bij de – landelijk en provinciale – discussie rond Natura2000. Inzet van ons allemaal is een evenwichtig beleid tussen natuur(ontwikkeling), landbouw, recreatie en leefbaarheid. Dit evenwicht is er in de concept-beheerplannen zeker nietop dit moment: vandaar de keuze van fractie om achter de kritisch (proces)motie te staan die de Raad heeft verzonden aan zowel minister als Gedeputeerde staten van Overijssel. Doel: we willen als gebied snel duidelijkheid hoe dit geregeld gaat worden en we willen snel af van de hinder voor de agrarische bedrijven en de gemeente en ontwikkelaars voor de buitensporige interpretatie van het woordje significant!

Speerpunt 5: samen vanuit onze levensovertuiging

  • Zowel fractie als wethouder wil vanuit Bijbelse levensovertuiging praktisch herkenbaar zijn als christen. Ondanks onze zondige beperkingen: ons ja is ja en ons nee is nee…. Zo kent Steenwijkerland onze fractie en de wethouder ook!
  • We zijn en blijven tegen de uitbreiding van het aantal gokvergunningen: helaas staan we daar alleen! Momenteel ligt het aantal speelhallen op 2 in heel Steenwijkerland. In Giethoorn met 75 toestellen, in Steenwijk 95. Wat ons betreft: het maximum!
  • Initiatieven van de ChristenUnie om de kerken via de diaconieën te betrekken bij de wmo-raad zijn niet gelukt. Niet omdat de politiek dit niet wilde maar omdat er geen kandidaten kwamen…jammer!
  • Daar waar nodig komen we op voor de zondagsrust als die dreigt verstoord te worden.
  • Op initiatief van de ChristenUnie is het in 2010 eindelijk gekomen tot fors lagere tarieven voor begraven. Via een ChristenUnie amendement zijn de tarieven voor begraven vanaf 2010 terug gegaan van ruim € 1.200 naar net € 800! Is voor de fractie zeker een belangrijk moment en resultaat geweest!

Speerpunt 6: kunst en cultuur bindt mensen samen

  • Incidenteel (vrijgemaakte kerk steenwijk nog dit jaar bijvoorbeeld) stelt de gemeente hun eigen kunstcollectie beschikbaar voor tentoonstellingen. Er is een actief kunstbeleid met veel aankopen van Hilde Krop werken, die vaak te bezichtigen zijn in de Rams Woerthe.
  • Collectie Hilde Krop in Rams Woerthe geprofessionaliseerd en tentoongesteld.

Speerpunt 7: Economie: samen winnen

  • Het gemeentelijk acquisitiebeleid bedrijven kreeg een verschuiving van kwantiteit naar kwaliteit: niet de hoeveelheid verkochte hectares bedrijfsgrond maar de kwaliteit van het nieuw te vestigen bedrijf is nu de beleidsvraag. Best wel een forse beleidswijziging waar de ChristenUnie zich actief mee heeft bemoeid!
  • De gemeentelijke werkgelegenheid is sinds de herindeling beduidend gegroeid: vanaf 2001 zijn er ruim 2500 banen bijgekomenin Steenwijkerland, zodat we nu boven de 15.000 banen zitten. Dit concentreert zich in stad Steenwijk. Vinden wij een knappe prestatie onder leiding van onze burgermeester Apotheker!
  • Korte lijnen bij vergunningverleningen aan bedrijven en burgers: inzichtelijk welke ambtenaar aanvraag behandeld en in welke fase de aanvraag verkeerd!
  • Gemeente is flink actief om bestaande bedrijventerreinen door her in te richten weer op een 3 sterren kwaliteit te krijgen. Verrommeling moet omgekeerd worden naar een vriendelijk en professioneel bedrijvenpark. Ook hier gaan de komende jaren miljoenen euro’s naar toe met onze hartelijke instemming!
  • Wij willen als Christenunie geen hoge belastingdruk in Steenwijkerland, omdat dit de bestedingsmogelijkheden – zeker in een tijd van crisis – van de burgers omlaag haalt! De situatie in 2010 – met een beperkte (2,2%) stijging van de belastingdruk - in Steenwijkerland is, dat we verder zakken naar op de lijst van alle gemeenten in Overijssel qua belastingdruk. De gemiddelde belastingdruk is dus ruim onder het gemiddelde van alle gemeenten in Overijssel.
  • Gemeente Steenwijkerland kan stabiel en fors blijven investeren in projecten en beleid: zo’n € 10 miljoen in 2010 in projecten. Dit kan mede gezien onze uiterst stabiele begrotingspositie (structureel in 2010 € 2.300.000 aflopend tot € 1.400.000 in 2013 en reserve positie anno 2010 van € 77.000.000! Verstandig en slimomgaan met extra meevallers in de laatste jaren – extra aflossen en contant betalen bij investeringen – maken, dat Steenwijkerland niet onder preventief toezicht komt te staan van Provincie en we uitgaan van niet al te forse bezuinigingen de komende jaren: ook hier stabiliteit!
  • Een gemeentelijk aanbestedingsbeleid, die zo is aangescherpt, dat lokale en regionale bedrijven bij voorkeur kansen krijgen onze gemeentelijke projecten te  kunnen uitvoeren.

Moties / amendementen periode 2006 – eind 2009:

Totaal aantal ingediend in periode 2006-2009: ruim 100, waarvan er zo’n 50 zijn aangenomen door de Raad en door college moesten worden uitgevoerd. Daarvan is / was:

de ChristenUnie fractie samen met andere partijen: 17 keer succesvol;
Andere fracties zonder CU: 9 keer succesvol;
uitsluitend ChristenUnie: 3 keer succesvol;
uitsluitend PAS: 4 keer succesvol;
uitsluitend PvdA: 8 keer succesvol; 
uitsluitend CDA: 5 keer succesvol; 
uitsluitend CPB:
1 keer succesvol;
uitsluitend VVD:
3 keer succesvol;
uitsluitend SP: 2 keer succesvol;
uitsluitend BGL:
0 keer succesvol.

 

 

 

 

 

 

 

Samenvattend: ChristenUnie is rijk gezegend met resultaten. Mede door hun inbreng in zowel het college als in de Raad. Veel dank daarvoor aan onze Hemelse Vader is op z’n plaats.
We zijn sociaal, betrokken en stabiel als partij…maar zonder Zijn zegen zijn we nergens!!!

Dat de komende campagne voor de gemeenteraadsverkeizingen op 3 maart 2010 ook Zijn zegen mag ontvangen.

Henk Boxum, 25 november 2009.

Labels

« Terug