Jongeren kiezen massaal voor ChristenUnie

kandidaten 4vrijdag 26 februari 2010 12:46

Steenwijkerland is maar liefst zes jonge politici rijker. Uit verschillende hoeken van de gemeente hebben jongeren zich kandidaat gesteld voor de ChristenUnie inzake de verkiezingen van 3 maart. Evert van Benthem (24), Janoeska Boxum (22), Jan Eisse de Haan (22), Pieter Bruining (23), Janita Last (29) en Arno Boxum (27) afkomstig uit Steenwijk, Vollenhove en Sint-Jansklooster brengen de jongeren terug in de politiek en willen ieder op hun eigen manier hun steentje bijdragen.


Boven, vlnr: Pieter Bruining, Jan Eisse de Haan. 
Midden, vlnr: Arno Boxum, Lijsttrekker C.U. Steenwijkerland Vrouwk Bruining, Evert van Benthem. 
Onder, vlnr: Janoeska Boxum, Janita Last.

 

NOC/NSF-normen voor sport door ChristenUnie
,,Ik wilde graag weten wat de politiek voor mij en voor een ieder om mij heen betekende. Daarom ben ik mij erin gaan verdiepen. Al snel ben ik er achter gekomen dat de politiek erg leuk en interessant blijkt te zijn. Het heeft betrekking op mijzelf, mijn omgeving (zoals bijvoorbeeld de sport) en mijn toekomst. Zo ben ik bijvoorbeeld heel blij met de regeling dat iedere sportaccommodatie in onze gemeente mag en moet voldoen aan dezelfde NOC/NSF normen. Een voorstel van de ChristenUnie welke door de hele raad is aangenomen, waardoor ik als jongere en als sporter mijn hobby goed kan blijven uitoefenen.” aldus Evert, in het dagelijks leven bewegingstherapeut bij het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede en aanvoerder van het 1e voetbalelftal van de plaatselijke trots VHK uit Sint-Jansklooster.

De jeugd is de toekomst
Volgens Janoeska is het belangrijk dat jongeren in de politiek van zich laten horen. ,,Steeds meer leven we in een ‘ik’ cultuur. Er wordt steeds minder omgezien naar elkaar en de wereld wordt steeds individueler. Wij als jongeren zijn hierin beeldbepalend voor de toekomst. Gaan wij mee in deze cultuur, of gaan we samen proberen de cultuur weer socialer en meer betrokken te maken. Met elkaar werken aan de toekomst - onze toekomst - wat betreft cultuur, zorg en milieu. De ChristenUnie staat hiervoor; sociaal, betrokken en stabiel. Met elkaar, voor elkaar en voor het milieu.’’

Zorg voor naasten: Geen bezuinigingen
Pieter is blij met de ChristenUnie als partij welke klaar staat voor de mensen die hulp nodig hebben. ,,In mijn werk begeleid ik jongeren met gedragsproblemen. Wij proberen een situatie voor hen te creëren waarin zij vanaf het begin geholpen en ondersteund worden bij deze problemen. Ook in onze gemeente is dit belangrijk. Bij problemen zoals gok, drank en gedragsproblemen moeten mensen vanaf het begin ondersteund en geholpen worden. Dat is wat de ChristenUnie wil en waar zij zich voor inzetten. Sociaal betrokken zijn bij iedereen die het nodig is van het begin tot het eind in het proces. Dus ook geen bezuinigingen op dit sociale beleid, maar juist extra inzet.”

Iedere stem is belangrijk
Janita geeft aan dat het erg belangrijk is dat iedereen zijn of haar stem laat horen. ,,Het is makkelijk kritiek te hebben op allerlei zaken in de gemeente die naar jouw idee niet goed gaan, of waar 'een potje van wordt gemaakt'. Er is echter een manier om daadwerkelijk invloed uit te oefenen. Dit kan natuurlijk door je in te zetten voor een politieke partij, maar in de eerste plaats door je stem uit te brengen. De ChristenUnie heeft de afgelopen 4 jaar bewezen prima in de coalitie te kunnen functioneren. Hier het sociale geluid laten horen is belangrijk, en lukt ook! De ChristenUnie is een stabiele partij, wij zijn weinig afhankelijk van populariteit, maar staan gewoon voor onze zaak.”

Staan voor wat je zegt
Arno is vanaf dit jaar actief lid van de PR ChristenUnie Steenwijkerland. Volgens hem is het van belang om als politieke partij helder en duidelijk te zijn. ,,Landelijk en locaal wordt er zoveel geroepen en gezegd. Als de één ergens voor is betekend dit dat een andere partij standaard tegen is zonder inhoudelijk te kijken naar wat er voorgesteld wordt. Er wordt dus gekeken naar wie het zegt en niet naar wat er gezegd wordt. Dit doen wij niet. Neem als voorbeeld de debat avond in Blokzijl. Als ChristenUnie waren wij helder en duidelijk. Gewoon aangeven hoe we over dingen denken en daar achter staan. Daar kun je het vervolgens wel of niet mee eens zijn, maar je weet ten minste waar je aan toe bent als kiezer. En dat is belangrijk. Erg leuk om van de gespreksleider en de andere partijen complimenten te ontvangen over onze duidelijke en ook goed uitgedragen boodschap. Wij weten zeker dat ook de kiezers dit waarderen.”

Lokaal betrokken
Jan Eisse is de nieuwe websitebeheerder van de plaatselijke ChristenUnie.  ,,De lokale betrokkenheid van de partij spreekt mij erg aan.Voornamelijk draag ik de ChristenUnie om haar identiteit en doelstellingen een warm hart toe. Ik zie de ChristenUnie als sociale en meelevende partij die omkijkt naar iedereen in de samenleving, jong en oud,  en werkt vanuit onze christelijke overtuiging. Als ik kijk naar het stijgende aantal bezoekers op onze website kun je echt merken dat de verkiezingen dichterbij komen. Als al deze duizenden bezoekers ook gaan stemmen op de ChristenUnie dan gaat het helemaal goed komen, en ik zou niet weten waarom iemand niet op ons zou kunnen stemmen.“

Labels

« Terug