Motie gehaald: Aanpassen Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan

Infrastructuurwoensdag 03 mei 2017 10:09

Samen met de VVD en het CDA heeft de ChristenUnie op 2 mei 2017 een motie ingediend voor het aanpassen van het Gemeentelijk Verkeers en Vervoersplan. Deze motie is unaniem door de raad aangenomen.

Voor de ChristenUnie is een goede bereikbaarheid van onze dorpen en steden zowel voor de leefbaarheid als vanuit economisch belang een belangrijk punt in onze gemeente. De beschikbaarheid van Openbaar Vervoer voor zowel de inwoner als de bezoeker in de gemeente Steenwijkerland is een punt van zorg. De provincie Overijssel is verantwoordelijk voor de aanbesteding van het Openbaar Vervoer. Hiervoor is het nodig dat de gemeente een actueel Verkeers- en Vervoersplan heeft, zodat onze wensen en behoeften meegenomen kunnen worden in de aanbesteding. Het huidige Verkeers- en Vervoersplan is niet meer actueel.

De motie roept het college op om met onder andere het Ondernemersplatform en andere betrokkenen te verkennen welke aanpassingen het huidige Verkeers- en Vervoersplan moet krijgen en op welke wijze duurzame mobiliteit in onze gemeente verder vorm kan krijgen. Deze verkenning moet snel plaatsvinden zodat de uitkomsten nog meegenomen kunnen worden richting de provincie voordat de aanbesteding in gang wordt gezet.

« Terug

Reacties op 'Motie gehaald: Aanpassen Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.