Motie gehaald: Onderzoek naar energieneutrale openbare verlichting in Steenwijkerland

Spaarlampwoensdag 03 mei 2017 09:56

Op 2 mei 2017 heeft de gemeenteraad het beleidsplan Openbare Verlichting vastgesteld. Dit beleidsplan was voor de ChristenUnie aanleiding om twee moties in te dienen. Beide moties werden door het college ondersteund en unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

De eerste motie roept het college op te onderzoeken of het ook mogelijk is om openbare verlichting ook als 'dienst' te zien, onder het motto: geen lampen, maar licht. Met andere woorden: is het mogelijk om niet zelf de lampen en armaturen aan te schaffen, maar de openbare verlichting als dienst in de markt te zetten.

De tweede motie roept het college op om met voorstellen te komen op welke wijze de openbare verlichting energieneutraal kan worden. Het college wil vanaf nu al LED-verlichting aanschaffen, eventueel met dimmers. Dit leidt al tot een vermindering van het energiegebruik met 55%. De ChristenUnie wil alleen nog ambitieuzer zijn.

Het college heeft de opdracht gekregen om uiterlijk in oktober 2017 schriftelijk te reageren op de uitvoering van deze beide moties.

« Terug

Reacties op 'Motie gehaald: Onderzoek naar energieneutrale openbare verlichting in Steenwijkerland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.