Terug van weg geweest en de laatste loodjes

maandag 01 maart 2010 19:17


Na een week op vakantie te zijn geweest op maandag weer aan het werk gegaan. Dat betekent dus ook weer bezig zijn met de plaatselijke politiek. Afgelopen zondag kreeg ik bij de kerk vragen of ik afgelopen week niet campagne had moeten voeren. Dezelfde vraag kreeg op mijn werk. Het antwoord is eenvoudig: nee, er is een campagneteam dat de normale campagne activiteiten uitvoert maar ook de ongewone activiteiten. Zie elders op onze site. Maar bovenal geloof ik dat een goede verkiezingsuitslag voor ons een zegen van onze hemelse Vader is. De voorbede die in kerk (en door mensen in hun persoonlijk gebed) plaatsvond is het sterkste campagnemiddel!

Iets waar ik persoonlijk zeer blij mee ben is het feit dat het college van B&W het door de ChristenUnie ingediende initiatiefvoorstel ten aanzien van ontwikkelingssamenwerking (OS) heeft uitgewerkt. OS was onze inbreng bovenop het  Fairtrade initiatief van PAS, SP en PVDA. Het budget is vorig jaar al geregeld. Met het voorstel van B&W worden nu de kaders verder bepaald. De uitvoering van het beleid kan straks dus gaan beginnen.

Nu nog de laatste loodjes voor de verkiezingen. Vanavond HET grote lijsttrekkersdebat vanuit het gemeentehuis. Ik zal daar Vrouwk Bruining morele ondersteuning geven. Ze staat prima haar ‘mannetje’ tussen de andere lijsttrekkers, zoals 18 februari ook in Blokzijl. Een helder en duidelijk geluid. Dat waren we de afgelopen 4 jaar. Dat zijn we nu. En dat willen we zo te houden!

Labels
Weblog

« Terug