Commissievergadering 2-2-2010

woensdag 03 februari 2010 14:34


Het is verkiezingstijd en dat is te merken. Ook tijdens de commissievergadering. Partijen die over bepaalde onderwerpen niet verder komen dan: “daar laten we ons wel in raad over uit” zonder in de commissie hun huidige standpunt kenbaar te maken. Of – zoals bij het punt over bouwen aan De Wieken in St. Jansklooster – zelfs helemaal niets zeggen (CDA).

Het was toch een wonderbaarlijke discussie over De Wieken. BGL is tegen, maar schrijft in het verkiezingsprogramma: in kleine kernen inbreiden daar waar mogelijk is. De CPB onderschrijft de woonvisie in het verkiezingsprogramma. Deze visie geeft aan dat in de kernen ingebreid moet worden. Maar in St. Jansklooster doet het CPB dat niet, op het moment dat er concreet  en vlak voor de verkiezingen boter bij de vis moet. Hetzelfde geldt voor PAS. De PvdA vergeleek de lokatie al met de groene long in Steenwijk!

Alle partijen wisten dat er aan planvorming gewerkt werd en dat het college in 2008 besloten heeft mee te werken aan de procedure. Maar toen heeft geen van de partijen aan de bel getrokken. De boter is niet bij de vis terecht gekomen, maar op het hoofd! Nu hebben de initiatiefnemers geld uitgegeven en zijn er bij hun verwachtingen gewekt. En dan zegt de raad ineens “nee” tegen het college om de procedure te doorlopen. Een procedure waarin iedereen, omwonenden zowel als raad, nog ruim de gelegenheid had gekregen iets van het plan te vinden. Stabiel: zeggen dat je voor inbreiding bent en dan dus ook adviseren om medewerking te verlenen aan de procedure! Duidelijk en helder.

Een mooi onderwerp was de beleidsnotitie tav sociale werkvoorziening. De cruciale kanteling die hierin staat beschreven is dat de mens (met een beperking) centraal komt te staan. Deze medemens wordt zoveel mogelijk gestimuleerd zelf actief deel te nemen aan de maatschappij via betaald werk. En als dat niet kan, wordt er samen met de verschillende organisaties gezocht naar alternatieven door bijv. beschermd werk. Het UWV, de IGSD en de NoordWestGroep gaan allemaal samenwerken (in het Werkplein) onder regie van gemeente en komen zo tot een integraal arbeidsmarktbeleid, eenduidige beoordeling van betrokken mens en een gezamelijke aanpak. Hierdoor wordt gezorgd dat onze medemens zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij staat. Gelukkig wordt dit beleid breed gesteund. Sociaal en Betrokken: omdat vanuit onze christelijk-sociale overtuiging alle mensen mee moeten komen in onze maatschappij.

 

Labels
Weblog

« Terug