Storm in een glas water

dinsdag 25 mei 2010 17:21

In de raadsvergadering van 11 mei jl. stond het onderwerp GovUnited op de agenda. Niet zozeer omdat de raad over de inhoud gaat, maar omdat de oppositie vindt dat: “de wethouder de raad onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd”.

De ChristenUnie-fractie constateert dat de implementatie van GovUnited niet zo voorspoedig loopt als we gehoopt hebben. Daarvoor zullen allerlei redenen aan te voeren zijn. Wij geloven in een uiteindelijke, succesvolle implementatie waarbij het doel nog steeds wordt gerealiseerd. Dit doel is het zaakgericht werken waarbij burgers en bedrijven een sterk verbeterde dienstverlening van de overheid ervaren. De mid-office suite is een middel en geen doel. Het kostenmodel van de innovatie oplossing is positief tov andere modellen zoals we die in het verleden hebben gezien. In deze economische tijd is kostenbesparing zeker op z’n plaats.

De oplossing zoals deze door Logica wordt geleverd, is op dit moment bij een aantal gemeenten succesvol geïmplementeerd. Dit geeft ons vertrouwen in het verdere traject binnen onze eigen gemeente.

De ChristenUnie-fractie heeft begin december reeds vernomen dat het college het implementatie traject aanhield, nav rapportage van de projectgroep. In onze ogen heeft het college de juiste stappen ondernomen richting GovUnited en Logica om uiteindelijk tot de ons zo gewenste succesvolle implementatie van GovUnited te komen. Via de normale weg van in gesprek zijn met elkaar heeft de wethouder ons alle informatie en beoogde stappen beschreven waar wij benieuwd naar waren. De beantwoording van de vragen van de CPB door de wethouder in februari jl. waren wat ons betreft ook duidelijk. Wij voelen ons niet onjuist en onvolledig geïnformeerd en begrijpen ook niet waarom de oppositie zulke zware woorden heeft gebruikt.

Als de oppositie zich echt onjuist en onvolledig vindt geïnformeerd had ze een motie van wantrouwen moeten indienen en de raad zo om een uitspraak vragen. In de loop van de discussie hield de oppositie vol niet van de juiste informatie te zijn voorzien, maar lieten het wel toe zonder consequenties.

Een storm in een glas water.

Labels

« Terug