Wet Voorzieningen Gehandicapten

maandag 15 november 2004 11:43

Tijdens de raadsvergadering van 9 november 2004 heeft de ChristenUnie het voorstel ingediend om veel minder fors te bezuinigen op de vervoersvoorzieningen WVG. Dekking hiervoor wil de CU halen uit de onderschrijding van het budget aanbouw gemeentehuis.
(inclusief berekening)

Onderstaande tekst is door Henk Boxum naar voren gebracht in de raadsvergadering van 9 november 2004


WVG/ Kapitaalslasten aanbouw Vendelweg

 
Zoals diverse keren aangegeven hebben wij als fractie van de ChristenUnie veel moeite met de – forse – bezuinigingen op de vervoersvoorzieningen WVG.
Los van of jullie dit willen steunen of niet: de dekking zoals aangegeven in de laatste BMO commissie is als volgt (info R. Moonen):
Ruwweg is er een onderschrijding van zo’n € 2.200.000, waarvan inmiddels via een raadsbesluit € 700.000 is gereserveerd voor CWI-bouwplannen. Van het resterende gedeelte denkt men nog zo’n € 750.000 nodig te hebben voor diverse werkzaamheden, waarbij het groene gedeelte de meeste pegels kosten. Blijft over zo’n € 750.000.

Het voorstel van CU is de vrijvallende kapitaalslasten – ruwweg 10% aan rente en aflossing – te gebruiken voor dekking van het WVG-voorstel en NIET ergens anders voor te gebruiken qua investering.
Om hier volstrekte zekerheid over te krijgen heeft onze fractie – wederom – een vraag gesteld in de a.s. raadsvergadering van 9-11-2004 die dit publiek helder moet krijgen.
 
Henk Boxum,
fractievoorzitter CU


Voor de berekening van het voorstel van de ChristenUnie, klik hieronder:

http://www.steenwijkerland.christenunie.nl/artikels.php?titel=WVG

Downloaden? Klik hieronder:

[file=1]
Labels
Fractie

« Terug