Loketfunctie Vollenhove vervalt

vrijdag 01 oktober 2004 15:10

In de raadsvergadering van 28 september is besloten dat de loketfunctie in Vollenhove per 1 januari 2005 komt te vervallen.

LOKETFUNCTIE LOCATIE VOLLENHOVE GAAT PER 1-1-2005 VERVALLEN
 
Na de herindeling vanaf 2001 is vrij snel de dienstverlening aan de burger aan de orde geweest. De gemeente kende de loketfuncties in Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt. Het open houden van alle locaties - voor alle gemeentelijke producten - kost veel geld. Daarnaast streeft de gemeente naar een meer professionele dienstverlening. Zaken die op zich al toewerken naar een centrale huisvesting.
 
Eind 2002 zijn er besluiten genomen om in Steenwijk het bestaande gemeentehuis uit te breiden, zodat alle personeel bij elkaar in hetzelfde gebouw kunnen werken. Bij de evaluatie in november 2002 kwam het college eveneens met het voorstel de dienstverlening op de locaties in Oldemarkt en Vollenhove te stoppen.
Voor Oldemarkt was het toen per 1-1-2003 gebeurd; voor Vollenhove werd gehoopt op mogelijkheden bij een ander bedrijf (Rabobank Vollenhove) op initiatief van het CDA, gesteund o.a. door de ChristenUnie. Wel werd de dienstverlening toen al minder doordat diverse diensten uitsluitend in Steenwijk konden werden verkregen. Veiligheid en openstelling werkten tegen het openhouden van de locatie in Vollenhove.
Ook werd eind 2002 besloten het bestuurlijk centrum te concentreren in Rams Woerthe. Met name het CPB stemde fel tegen maar...kwam NOOIT met een alternatief. Voor de ChristenUnie werd toen al wel duidelijk dat toegewerkt werd naar een centrale locatie aan de Vendelweg in Steenwijk. De evaluatie voor 2002 en 2003 kwam onlangs aan de orde in de raadsvergadering van september 2004.
 
Natuurlijk verminderde de dienstafname in Vollenhove: steeds vaker moest de burger toch al naar Steenwijk! Begrijpelijk dat dit zo ontstaat.Toch hebben we het over een jaarlijkse bezuiniging van totaal € 218.000 bij sluiting locaties Oldemarkt en Vollenhove. Inmiddels is ook de gemeente Steenwijkerland in zwaar financieel weer terecht gekomen en heeft de raad veel moeite de begroting sluitend te krijgen. Bezuinigingen op voorzieningen voor onze gehandicapten, maatschappelijke organisaties (bibliotheek, Stichting Opmaat, sport etc), achterstallig onderhoud aan wegen, bruggen, beschoeiingen ...noem maar op.
En dan - binnen boven genoemde zaken - een beslissing nemen over het wel of niet open houden van de - beperkte - loketfunctie in Vollenhove! Best een moeilijke afweging voor de ChristenUnie. Het gevoel en het sentiment zeggen: open houden dat loket! Het verstand en de financiën die zeggen:
€ 65.000 is veel geld....sluiten de beperkte loketfunctie in Vollenhove.
 
De ChristenUnie heeft uiteindelijk ingestemd met de sluiting: het hele proces is/ was niet tegen te houden, financiële noodzaak is aanwezig en de gevolgen te overzien naar onze mening: burgers uit Vollenhove en omgeving zullen - gemiddeld 1 maal per 3-4 jaar(!) - naar Steenwijk moeten pendelen om daar hun rijbewijs, paspoort etc. af te halen. Een niet te voorkomen gevolg van de herindeling! Hoe gevoelig ook...hoe vervelend ook! Vond en vindt de ChristenUnie in Steenwijkerland!
 
Uw reacties....opmerkingen ... suggesties...bel of mail:
boxum@tref.nl of g.bultje@hetnet.nl; vbruining@hotmail.com
Labels
Fractie

« Terug