Frisse start verkiezingscampagne ChristenUnie Steenwijkerland

sfeer2donderdag 14 januari 2010 23:00

Wanneperveen - De verkiezingscampagne van de ChristenUnie Steenwijkerland kende afgelopen zaterdagmorgen een frisse start. De ChristenUnie had belangstellenden uitgenodigd voor een politieke wandeling door de natuurgebieden rondom Wanneperveen. Een kleine dertig deelnemers verzamelde zich in dorpshuis De Wanne in Wanneperveen. Eregast was ChristenUnie Tweede Kamerlid Ernst Cramer uit Zeewolde, die zich zeer actief heeft bezig gehouden met vele extra gelden voor onder andere de rietteelt sector.

Dik ingepakt maakte het gezelschap een tweetal wandelingen. Onder leiding van Bart de Haan van Natuurmonumenten schuifelde men eerst richting de uitkijktoren aan de rand van Wanneperveen waar gediscussieerd werd over het nut en de noodzaak van het aanleggen van nieuwe natuur. Na een korte pauze in het dorpshuis, waar Bart de Haan dankbaar inging op de extra impulsmiddelen voor beheer en onderhoud van de natuurgebieden welke op initiatief van de ChristenUnie richting Wieden en Weerribben zijn gekomen, ging het gezelschap vervolgens richting Lozedijk waar nog eens een wandeling van ruim een uur werd gemaakt. De kou snerpte over de velden, maar het deerde geen van de deelnemers. Tijdens de tocht werd met Cramer gediscussieerd over de zorgen rondom de rietteelt en de landbouw in het kader van Natura 2000 en de noodzaak van extra structureel geld vanaf 2011 voor het onderhouden van de natuurgebieden. Wethouder Henk Boxum, kandidaat wethouder voor de ChristenUnie voor de komende verkiezingen, gaf aan zich te blijven inzetten voor de ondernemers in Steenwijkerland in het kader van Natura 2000. “Als we in het Beheerplan Wieden-Weerribben de bestaande bedrijven kunnen laten uitbreiden en de stikstofdeken toch kunnen terugdringen via nieuwe technieken dan is en blijft uitbreiding voor de agrariërs mogelijk.” Terug in De Wanne bleef het een geanimeerde discussie met veel interessante punten voor het 2e Kamerlid van de ChristenUnie, Ernst Cramer. Hij zal zich waar nodig blijven inzetten om ook de structurele invulling van middelen vanaf 2011 te realiseren voor de Wieden en Weerribben. “Geen subsidie, maar ‘gewoon ‘ betalen voor een geleverde dienst!”. Al met al een koude maar geslaagde start van de verkiezingscampagne van de ChristenUnie Steenwijkerland. Klik hier voor de foto's!(met speciale dank aan Ernst Cramer)

Op vrijdagmiddag 29 januari vindt er alweer een volgend prominent bezoek plaats. Ditmaal zal ChristenUnie 2e Kamerlid Joël Voordewind, met als portefeuilles onder andere Jeugd en Gezin en Ontwikkelingssamenwerking, op werkbezoek komen. Deze avond zal er een regionale verkiezingsavond georganiseerd worden voor alle politiek geïnteresseerden uit de Gemeente Dalfsen, Staphorst en Steenwijkerland. Meer informatie hierover volgt op deze site.

Labels

« Terug