Geert Bultje neemt afscheid als Raadslid

vrijdag 12 september 2008 10:16

Speech van Geert Bultje bij het afscheid tijdens de gemeenteraadsvergadering van 2 september 2008

 

Nou hier sta je dan, voor de laatste keer als raadslid van deze mooie gemeente Steenwijkerland.

Graag wil ik enkele belangrijke beslispunten van de afgelopen jaren noemen, die mij een goed gevoel geven bij het terugkijken en waar ik in de besluitvorming aan mee heb mogen werken.

Giethoorn; de Hielkemaweg, dit is een prachtige boulevard geworden met een Multifunctioneel centrum waar de Gietersen trots op mogen zijn.

De Woldmeenthe; van moerasachtige weilanden tot een mooi woongebied met  P en R parkeerplaats en een voetbrug in wording, bij het NS-station.

Het ontwikkelen van de Kornputkazerne tot een woongebied in wording met een gesaneerde vuilstortplaats.

Het M.F.C.  te Wanneperveen is tot stand gekomen door heel veel overleg, maar de Wanneperveners hebben nu ook prachtig gebouw, waar ze hopelijk nog jaren plezier van mogen hebben.

Het plan Steenwijkerdiep, is een mooi stukje Steenwijk geworden en wij mogen er zelf wonen.

En als laatste die mij te binnen schiet, onze uitkijktoren op de Woldberg, die zaterdag officeel is geopend.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dan wil ik nu graag enkele personen bedanken : en wel als eerste mijn echtgenote, want die heeft in de afgelopen jaren, mij heel veel dagen en avonden moeten missen en ze heeft mij altijd gesteund in mijn werk, zodat ik met heel veel plezier, het raadswerk heb mogen en kunnen doen. 

 Henk Boxum in de eerste vier jaar vanaf de herindeling tot aan januari 2005 als fractievoorzitter en Vrouwk Bruining de jaren daarna. Veel heb ik met jullie mogen bespreken en het was (en het is nog) steeds heel plezierig in de fractie.

Alle leden van de steunfractie onder leiding van Harm Siepel, wil ik ook bedanken voor hun aandeel in de gesprekken en hun werkzaamheden. Zoals afgesproken zal ik daarin in de komende jaren hopelijk nog mijn steentje mogen bijdragen.

Ook de griffie met alle medewerkers onder leiding van Rob Moonen wil ik bedanken, want jullie waren er altijd met een antwoord als wij een vraag hadden.

De huishoudelijke dienst die altijd voor mij en ons klaar stonden als er weer een vergaderruimte afgesproken moest worden.

Vele ambtenaren hebben mij, als ik daarom vroeg,  bijgestaan in advies. Namen van hen zal ik niet noemen, want dan zal ik gegarandeerd meerdere vergeten.

Ook wil ik alle collega raadsleden bedanken, voor de prettige manier waarop wij hier in deze raad hebben mogen samenwerken en elkaar hebben gerespecteerd bij politieke verschillen.

Het college onder leiding van onze voorzitter  burgemeester Hajo Apotheker.

Eén ding is zeker dat de gemiddelde leeftijd daalt en de gemiddelde lengte stijgt in de raad!

En tenslotte als laatste, maar ook het belangrijkste de steun van mijn Hemelse Vader Die is en was er altijd voor mij.

 

Geert Bultje

Labels

« Terug