We reikten een pluim uit aan het Repair Café Steenwijk

repair-cafe-vrijwilligerszaterdag 17 februari 2024 14:14

Het Repair Café in Steenwijk opent eens in de twee weken zijn deuren in de Kringloopwinkel. Op de eerste en derde zaterdag van de maand kunnen inwoners komen om elektrische apparaten en kleding te laten repareren. Dit initiatief bestaat al 10 jaar en draait volledig op een groep van ongeveer 12 vrijwilligers. De ChristenUnie Steenwijkerland waardeert dit initiatief en heeft het Repair Café een pluim geven! Dit soort duurzaamheids-initiatieven zijn van onschatbare waarde zijn.

"Het Repair Café was tien jaar geleden zijn tijd al vooruit," aldus Jantina Drijfhout, fractievoorzitter van de ChristenUnie. "Duurzaamheid en circulair leven waren destijds veel minder thema's dan ze nu zijn in 2024. De groeiende aantallen mensen die geholpen worden, tonen aan dat er een duidelijke behoefte is aan het repareren van apparaten en kleding."

"Mensen komen hier niet alleen omdat ze geen financiële middelen hebben om iets nieuws te kopen, juist ook omdat ze het idee van repareren duurzamer vinden," aldus Kiny Bruinsma, een van de twee coordinatoren. Kiny, al betrokken bij de oprichting van het Repair Café, merkt op: "Voor de vrijwilligers is het ook een leuke sociale activiteit. We beginnen met samen koffiedrinken en voeren gesprekjes met de mensen die met apparaten of kleding komen."

Het Repair Café is iedere eerste en derde zaterdag van de maan geopend van 10:00 tot 14:00 uur. Gemiddeld komen er iedere zaterdag zo'n 25 mensen langs met een apparaat of een kleding reparatie verzoek. Een groot deel van hen wordt geholpen en vertrekt tevreden naar huis.

Het Repair Café staat altijd open voor nieuwe vrijwilligers. Wil je hier mee over weten, kom eens langs op een van de zaterdagen! Via de krant weet je wanneer ze er weer zijn.

Labels

« Terug