Schriftelijke vragen aan het college conform artikel 39 van het Reglement van Orde

questionmark | vraagtekendonderdag 11 november 2021 11:11

Diverse keren heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor de positie van de rietsector in de diverse overleggen (Stichting WW / Nationaal Park/Oude ambachten/BAG).
In de raad van de gemeente Steenwijkerland van 12-02-2019 is de motie door ChristenUnie, BGL en PvdA ingediend en unaniem aangenomen met de oproep aan het college hun invloed uit te oefenen om de rietsector ook bij deze overlegorganen een positie te geven.
Deze motie is tot nu toe nog onbeantwoord.

Op 4 november 2021 werd er een Landschapscafé Weerribben – Wieden georganiseerd door Staatsbosbeheer en de Stichting Weerribben-Wieden.
Wij hebben begrepen dat ook hiervoor de rietsector geen uitnodiging had ontvangen, ondanks dat ze één van de actoren zijn die zorgen voor de instandhouding van ons mooie gebied.

Wij hebben dan ook een aantal vragen voor het college hierover:

  1. Kunt u aangeven op welke wijze u de motie van 12 februari 2019 aan het uitvoeren bent? Welke acties zijn al ondernomen? Tot welke conclusies heeft dit geleid? Bij welke overlegstructuren is (een vertegenwoordiging van) de rietsector aanwezig? Op welke wijze zet u zich in om de rietsector een positie te geven in diverse overlegstructuren?
  2. Is het college met de ChristenUnie eens dat het voor de instandhouding van ons Nationaal Park Wieden-Weerribben essentieel is dat de rietsector – als gebiedsdeskundigen - vertegenwoordigd wordt in de diverse overlegorganen?
  3. De rietsector heeft aangegeven dat ze zowel een vertegenwoordiger vanuit de Weerribben als vanuit de Wieden in de overleggen willen als daar ook SBB en NM in zitten. Gezien hun gebiedskennis en hun beheer- en onderhoudstaken essentieel. Is dat ook de mening van het college?
  4. Klopt het dat de raad geen uitnodiging voor het Landschapscafé heeft ontvangen?

Henk Boxum
Raadslid ChristenUnie Steenwijkerland

Labels

« Terug