ChristenUnie wil dat geld bedoeld voor chronisch zieken ook bij hen terecht komt.

woensdag 26 oktober 2016 09:11

Bij de najaarsnota van de gemeente Steenwijkerland die behandeld is in de Politieke Markt van 25 oktober, zat een voorstel van het college om een deel van het geld dat bedoeld is voor chronisch zieken, weg te sluizen naar de algemene reserve. Daarmee zou dat geld in een grote pot verdwijnen. De ChristenUnie heeft vanuit het hart gesproken en aangegeven dat dat echt niet kan. Geld dat bedoeld is voor de chronisch zieken, moet ook bij hen terecht komen.

Uit gesprekken met de Gehandicaptenraad en met chronisch zieken is ons gebleken dat een deel van de chronisch zieken door alle kosten die ze moeten maken, echt nog maar heel weinig geld over houden om van te leven. Die mensen verdienen een steun in de rug. Daar heeft de ChristenUnie al vaker aandacht voor gevraagd. Als gemeente hebben we ook geld apart gezet in 2015 en 2016 voor een regeling, maar die is er nog steeds niet gekomen. Dat wordt hoog tijd.

Gelukkig kreeg onze oproep om het geld voor de chronsich zieken te behouden, brede steun in de Politieke Markt, ook van de wethouder. Die gaf aan dat ze druk bezig is om een regeling uit te werken. Daar zien we naar uit.

Bij de volgende raads vergadering zal de ChristenUnie, samen met het CDA, het voortouw nemen voor een voorstel om het geld niet te laten verdwijnen in een grote pot, maar het te behouden voor de chronisch zieken.

Marcel Scheringa, Fractievoorzitter ChristenUnie Steenwijkerland

Labels
Weblog

« Terug