Drie pleeggezinnen verrast met taart

Superbedank-300*229zaterdag 29 oktober 2016 18:28

Wat voor jou misschien gewoon is vinden wij super! Dat staat op de taart die door de ChristenUnie is bezorgd bij drie pleeggezinnen op de eerste dag van de Week van de Pleegzorg. De fractie van de CU wil hiermee aangeven dat pleegzorg in Steenwijkerland enorm gewaardeerd wordt.

“We vinden het heel bijzonder dat we zo worden verrast met een taart omdat we pleegouders zijn. Het hoort gewoon bij ons, maar toch is deze actie heel erg leuk en we zijn heel erg blij met deze blijk van waardering.” geeft een van de pleegouders aan. “Het is niet altijd gemakkelijk om pleegouder te zijn, maar het zijn vooral de kleine bijzondere dingen die je meemaakt als pleegouder, die je leven rijker maakt.”

De drie bezochte pleeggezinnen staan volgens de pleegzorgorganisatie Trias symbool voor alle pleeggezinnen in Steenwijkerland. “Het is niet mogelijk een top-3 samen te stellen van pleeggezinnen, wat dat betreft is elk gezin weer uniek”.  

Pleegzorg valt sinds 2015 onder verantwoordelijkheid van de gemeente. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er vanuit de gemeente direct en persoonlijk contact is met pleegouders en pleegkinderen. Hoewel pleegzorg een klassieke vorm van hulpverlening is, sluit het naadloos aan bij de hedendaagse visie op zorg: het is gericht op maatwerk, het past bij de gewenste participatiesamenleving en het is een praktische en relatief goedkope vorm van hulpverlening.

Het aantal pleegkinderen stijgt in Nederland, er zijn steeds meer pleeggezinnen nodig die zich ook nog eens steeds flexibeler moeten kunnen opstellen. Er bestaat niet zoiets als een ‘standaard pleegkind’ en een ‘standaard pleeggezin’, elk kind en elk pleeggezin is uniek en vraagt om specifieke aandacht. De gemeente moet nadrukkelijk inzetten op de werving van nieuwe pleeggezinnen én voor het behoud van de bestaande pleeggezinnen.

De Week van de Pleegzorg duurt tot en met vrijdag 4 november.

Labels

« Terug