Billboards: ChristenUnie stelt schriftelijke vragen

vraagtekenmaandag 13 juni 2016 08:00

Schriftelijke vragen aan het college conform artikel 39 van het Reglement van Orde.

Langs een aantal toegangswegen van Steenwijk en Tuk staan grote billboards voor wisselende commerciƫle reclame-uitingen. De laatste week is op de billboards reclame te zien over webcamsex. De fractie van de ChristenUnie stoort zich hier aan en heeft veel vragen en reacties over deze reclame gekregen. Ook de Steenwijker Courant heeft er aandacht aan besteed in de uitgave van vrijdag 10 juni 2016. Uit het korte nieuwsbericht hierover blijkt ook dat men zich stoort aan dergelijke reclame-uitingen met name vanuit het perspectief van kinderen.

Vragen:

De fractie van de ChristenUnie heeft daarom de volgende vragen gesteld aan het college van B&W:

  • Heeft de gemeente invloed op dit soort reclame-uitingen op deze billboards en de andere reclame-uitingen in de openbare ruimte? Op welke manier?

  • Past een dergelijke reclame-uiting over webcamsex binnen het reclame beleid van de gemeente Steenwijkerland?

  • Past een dergelijke reclame-uiting over webcamsex binnen de regels van de Nederlandse Reclame Code?

  • Bent u het met ons eens dat dergelijke sexueel expliciete uitingen in reclame op bijvoorbeeld billboards, ongewenst is, zeker omdat ook kinderen ermee worden geconfronteerd?

  • Is het college, net als de fractie van de ChristenUnie, van mening dat dit soort reclame-uitingen in de openbare ruimte in het vervolg moet worden voorkomen?

  • Bent u van plan om de mogelijkheden die u heeft te benutten om deze specifieke reclame-uiting uit het straatbeeld van Steenwijkerland te laten verdwijnen en erop toe te zien dat reclame-uitingen in de openbare ruimte in de toekomst voldoen aan algemeen geaccepteerde normen en waarden en de goede smaak?

Sietze van Hemmen
Fractie ChristenUnie

Labels

« Terug