Tweede Kamerverkiezingen 2012

dinsdag 18 september 2012 21:35

.
- Dankwoord van Arie Slob
- Verkiezingsuitslag van alle stembureaus in Steenwijkerland
- Vergelijking met de uitslagen van de ChristenUnie van vorige verkiezingen
- Korte analyse van de verkiezingsuitslag

Dankwoord Arie Slob

Beste ChristenUnie-vrienden,

De verkiezingsuitslag is bekend. Het politieke landschap is fors veranderd. Ondanks de harde tweestrijd kunnen we, zoals het er nu naar uitziet, weer met vijf zetels het beste zoeken voor Nederland. Maandag weten we het definitief. Wat het ook is, we blijven ons hard maken voor jeugd en gezin, een duurzame economie, godsdienstvrijheid en kwetsbare groepen. Dank aan alle kiezers voor hun stem op de ChristenUnie. Ik ben erg dankbaar voor het bereikte resultaat!

Ik wil u bedanken voor uw steun. Velen van u hebben geholpen in de campagne door een poster te plakken, mensen aan te spreken, een gift te geven. Ik voelde mij gesteund door de vele reacties, de mails en de gespreken. Maar bovenal voelde ik me gedragen door het gebed van velen.

In de afgelopen weken heb ik veel enthousiaste mensen ontmoet tijdens een zomerse campingtour, drukbezochte ChristenUnie Live avonden en vele debatten en gesprekken. We hebben een fantastische campagne gevoerd. Het borrelt en bruist binnen de partij. In het hele land is keihard gewerkt, daar ben ik trots op! Ik ben dankbaar voor de uitgesproken steun. Er ligt een belangrijke basis om als partij op voort te bouwen.

De kiezer heeft nu gesproken. Er rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders van VVD en PvdA. Deze twee partijen zijn aan zet om een stabiel landsbestuur te vormen. Nederland heeft nu snel een regering nodig om de crisis aan te pakken. De ChristenUnie zal waar nodig haar verantwoordelijkheid nemen en constructief meebouwen aan een beter Nederland. Voor de verandering!

Arie Slob,

Lijsttrekker ChristenUnie


Verkiezingsuitslag van alle stembureaus in Steenwijkerland (.pdf)

Om dit document te kunnen openen bent u Adobe Reader nodig, dat kunt u hier downloaden


Vergelijking met de uitslagen van de ChristenUnie van vorige verkiezingen (.xls)


Korte analyse van de verkiezingsuitslag

1. Ten opzichte van 2e Kamer Verkiezingen 2010 zijn er geen echte grote totale verschillen. Een lichte percentuele teruggang van 6,7% naar 6,5%
2. Uitslag 2012: 1735 (totaal aantal stemmen 26515 = 6,5%); uitslag 2010: 1768 (totaal aantal stemmen 26224 is 6,7%)
3. In negatieve zin springen een paar zaken in het oog: Steenwijkerwold -20 (van 45 naar 25 stemmen); Wanneperveen: -14 (van 40 naar 26 stemmen) en voormalig Ijsselham: -41 ( van 178 naar 137). In deze gemeentelijke hoek scoort ChristenUnie steeds minder!
4. In positieve zin ook een paar mooie 'uitschieters': St-Jansklooster: + 33 (van 453 naar 486) en Blokzijl: + 9 (van 23 naar 32)

Labels

« Terug