Sportvelden moeten op orde

hs-_voetbalveld.jpgdonderdag 02 oktober 2008 10:40

De Stentor - Marian Fix - 02-10-2008 STEENWIJKERLAND - De voetbalvelden in Steenwijkerlands buurgemeenten Zwartewaterland en Noordoostpolder zijn als biljartlakens. Daar wel. In de gemeente Steenwijkerland zelf is het hopeloos gesteld met de velden.

De fracties CPB en VVD hebben de troosteloze veldensituatie in Steenwijkerland in beeld gebracht in het rapport 'Goed gastheerschap in beeld'. "Wij hebben van verschillende sportverenigingen klachten gekregen over de velden", lichtte Piet Rook (CPB) deze week toe in de vergadering van de raadscommissie. De lokale politici zijn 'in de auto gestapt' om de velden en sportparken op 21 en 25 augustus te 'inspecteren'. Deze data zijn niet lukraak gekozen. Op 16 augustus werden immers de eerste wedstrijden van de bekercompetitie gespeeld. "Dan mag je er toch vanuit gaan dat de velden er goed bij liggen." Niets was minder waar.

"Onderhoudswerkzaamheden waren niet of gedeeltelijk uitgevoerd, de velden waren slecht tot zeer slecht gemaaid, slechte doelgebieden en er was ingezaaid op de harde grond", somde Piet Rook enkele tekortkomingen op. Hij wees op de velden in Zwartewaterland en de Noordoostpolder. "Daar hebben ze biljartlakens." Rook kondigde aan bij de begroting met een voorstel te komen om de "werkzaamheden op een hoger plan te krijgen en vanaf 2010 structureel in de begroting op te nemen." VVD-collega Jos van den Nouland voegde toe: "Eerst moet de staat van de velden op orde zijn, daarna is het een kwestie van goed onderhoud. Sommige clubs kunnen niet eens meer spelen op de velden."

Complimenten van diverse fracties aan het adres van de CPB en VVD. "Mooi werk", aldus Jannes Mulder (PAS). "Onderhoud moet gewoon goed zijn en bij goed onderhoud horen middelen", aldus Vrouwk Bruining (ChristenUnie).

Volgens sportwethouder Peter van der Terp zijn 'verbeteringen in gang gezet'. " Ten opzichte van 2006 is de situatie verbeterd, maar het is nog niet optimaal." Volgens Van der Terp moet de gemeente de hand ook in eigen boezem steken. " Wij zijn niet scherp geweest richting de aannemer, die het zomeronderhoud slecht heeft gedaan. Hij heeft maatregelen genomen. Ook zijn nieuwe maaimachines aangeschaft. De eerste resultaten zijn hoopgevend. Nu een tandje scherper, het moet beter."

Labels

« Terug