Schriftelijke vragen: Overtreding gedoogbeschikking coffeeshop

vraakteken question markvrijdag 18 november 2016 20:05

Op 14 november 2016 zijn via de griffie schriftelijke vragen aan de Burgemeester gesteld.
Dit conform artikel 39 van het Reglement van Orde.

Achtergrond.

In de Steenwijkercourant van 26 september 2016 lazen we dat de politie na een controle bij de coffeeshop in Steenwijk ruim een kilo meer softdrugs aantrof dan is toegestaan. We lazen dat het Openbaar Ministerie aan zet is om een beslissing te nemen over de strafrechtelijke afhandeling.

De burgemeester echter heeft een gedoogverklaring afgegeven voor deze coffeeshop en heeft op 24 september 2015 het coffeeshopbeleid van onze gemeente vastgesteld. In het coffeeshop beleid van de gemeente Steenwijkerland is een handhavingsmatrix opgenomen met daarin de handhavingsmaatregelen die worden ondernomen als er overtredingen worden geconstateerd binnen de voorwaarden van de gedoogverklaring en/of de exploitatievergunning.

Vragen.
De fractie van de ChristenUnie heeft daarom de volgende vragen:

  • Hebt u na de geconstateerde overtreding van 6 september 2016 de handhavingsmaatregelen genomen zoals die zijn vastgelegd in het coffeeshopbeleid van onze gemeente?

    • Zo ja: welke handhavingsmaatregel(en) hebt u genomen? En hebt u aanvullende inhoudelijke afspraken gemaakt met de eigenaresse van de coffeeshop?

    • Zo nee: om welke reden bent u afgeweken van deze matrix?

Jantina Drijfhout

Burgerraadslid ChristenUnie

Labels

« Terug