Van de fractievoorzitter, januari 2005

zondag 30 januari 2005 09:21

Van de fractievoorzitter

 
In de raadsvergadering van 14 december 2004 heeft Henk afscheid genomen van het actieve raadswerk. Hij werd daar toegesproken door burgemeester Apotheker en door de nestor van de raad dhr. Voerman. Hij werd door beiden geprezen om zijn werk, zijn inzet en opstelling in de raad. Waardering niet alleen voor zijn financiële kennis maar ook werd hij bestempeld als bruggenbouwer.
Hij ontving uit handen van burgemeester Apotheker een koninklijke onderscheiding en werd op de valreep ook nog gekozen als politicus van het jaar door het journaille. Wat een afscheid!
 
Een receptie werd hem aangeboden door het bestuur van de ChristenUnie op 27 januari waarbij een ieder die Henk nog even persoonlijk de hand wilden drukken in de gelegenheid werd gesteld.
Toegesproken werd hij door de voorzitter van de vereniging en deze bood ook het cadeau, een spiegel met inscriptie, namens de leden aan. Daarna volgde een toespraak van een lid van het landelijke bestuur. Uit zijn handen ontving Henk een zilveren speld, voor zijn inzet en werk voor de lokale ChristenUnie. Een onderscheiding die nog maar weinigen bezitten. Ook de voorzitter van de steunfractie en ondergetekende spraken Henk toe. We kunnen, ondanks dat het een avond van afscheid was, terug kijken op een mooie avond. We kunnen concluderen dat Henk een goed raadslid was en veel waardering oogstte, al werd dat niet altijd met zoveel woorden gezegd. Hij was raadslid niet alleen voor zijn achterban of directe omgeving, hij was een bestuurder voor iedere burger en voor elke stad of dorp of kern, zoals een goed bestuurder betaamt. Dit alles vanuit zijn christelijke principes, ook de basis van ons program. Vele uren en veel energie heeft hij in dit werk gestoken, waarvan lang niet alles zichtbaar was. Maar ook dat is politiek en zeker voor een kleinere partij. Ook willen we zijn gezin niet vergeten want als je man of vader raadslid is, deel je hier gewild of ongewild in mee. Hij is gestopt met de actieve politiek, dat zal ook voor hem wennen zijn. Veel vrije tijd zal hij echter niet overhouden want een andere belangrijke taak rust alweer op zijn schouders, het ouderlingschap binnen de kerk. Wij danken hem voor het werk wat hij gedaan heeft voor en binnen de ChristenUnie. Ook danken we zijn vrouw en kinderen die hem hiervoor steeds weer moesten afstaan en hem hierin steunden. Wij wensen hen Gods zegen toe.
 
 
Veranderingen.
 
Het vertrek van Henk Boxum brengt veranderingen met zich mee. Een opvolger moest er komen om zitting te nemen in de raad naast het raadslid Geert Bultje. Lang zijn we hier mee bezig geweest. Eind 2003 trok Remmie Winters zich als commissielid terug vanwege te drukke werkzaamheden. Maar ook wilde hij mij, in de gelegenheid stellen om van de actieve politiek in de gemeente Steenwijkerland te laten proeven. Ik stond immers als vierde op de kieslijst. Dit werd een positieve ervaring. In dit jaar werd ik “bewerkt” door Henk en anderen. Dit gebeurde zodanig dat ik aan het eind van het jaar eigenlijk geen nee meer kon en durfde zeggen tegen de opvolging. Op mij rust nu de taak van fractielid en fractievoorzitter. Een verantwoordelijke en zeker geen gemakkelijke taak maar ook weer een uitdaging.
Ook heeft dit alles weer gevolgen voor de bezetting van de commissies. Mijn taak in de commissie MWC moest worden overgenomen, omdat ik de plaats van Henk Boxum innam in de commissie BMO. Gjalt de Haan heeft bewilligd om zitting te nemen als commissielid in de commissie MWC. Hij stond als vijfde op de kieslijst. Hij heeft eerder zitting gehad in de steunfractie maar is tussentijds overgestapt naar het bestuur van de ChristenUnie om daar het voorzitterschap op zich te nemen. Nu dus weer terug, waarvoor onze dank. De samenstelling is nu dus als volgt:
 
Fractievoorzitter:      Vrouwk Bruining – Lok    commissie BMO (Bestuur, Middelen en Organisatie)
Raadslid:                Geert Bultje                    commissie BWM (Bouwen, Wonen en Milieu)
Commissielid:         Gjalt de Haan                 commissie MWC (Maatschappij, Welzijn en Cultuur)
 
Veranderingen niet alleen voor ons maar uiteraard ook voor u als leden en ook sympathisanten.
Wie had dit verwacht bij het opstellen van de kieslijst in 2000, wij niet. Het vertrouwen dat in ons is uitgesproken hopen we niet te beschamen. Het zal anders zijn en anders gaan, omdat niet ieder mens hetzelfde is. De basis zal echter hetzelfde blijven, politiek met als basis Gods Woord, het uitgangspunt van ons program.
 
Samen zullen we de klus moeten klaren als fractieleden, commissielid en steunfractieleden. Uiteraard zijn we daarbij uw steun en gebed nodig. We hopen dat u ons dat in deze nieuwe samenstelling wilt geven. Bovenal stellen wij ons vertrouwen op Hem vanwaar wij hulp verwachten om dit werk zo te doen dat dit mag zijn tot Zijn eer en bidden om Zijn zegen.
 
Vrouwk Bruining – Lok
Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Van de fractievoorzitter, januari 2005'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 15-01-2015 04:13
De royale afmetingen Replica Horloges van de omlijsting geven een nieuwe aanwezigheid bij de elegant gekartelde Imitatie Horloges relief, kenmerk van het merk Bentley, het creeren van een prachtig contrast met iwc replica zuivere volumes van de behuizing. De wijzerplaat, fijn gewerkt, is ingericht cijfers en index in relief en cirkels van tellers geinspireerd door dashboards... Bentley, noodzakelijkerwijs! De knopen van het grote volume versterken de technische blik van het horloge en de afhandeling van bestellingen.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.