Inwoners Kallenkote contra Kornputkwartier

zaterdag 13 januari 2007 15:22

DE STENTOR - STEENWIJK - Harry Luitjes uit Kallenkote heeft de behandeling van het bestemmingsplan Kornputkwartier door de. raadscommissie Welzijn, Maatschappelijke zaken en Veiligheid aangegrepen om een pleidooi te houden voor een ontsluitingsweg voor zijn dorp.

De route Kallenkoterallee is als ‘openbaar erf’ niet langer bruikbaar. De geplande doorgangsweg door het plangebied Kornputkwartier, ter vervanging van de Steenakkers, is volgens Luitjes niet geschikt voor zwaar verkeer als de vijftigtonners die nu mest, melk, veevoer of bouwmaterialen van en naar Kallenkote vervoeren. ‘Het is toch niet meer van deze tijd, dat dergelijk verkeer dwars door een woonwijk gaat’, aldus Luitjes. ‘Politiek Steenwijk, bega niet de zoveelste blunder. Maar kijk nu naar een fatsoenlijke ontsluitingsweg.’

Volgens wethouder André van de Nadort (PvdA) en projectbegeleider Albert Dragt valt het met de bebouwing langs de nieuw geplande weg wel mee; zes woningen aan de ene en zeven aan de andere kant. ‘We willen de problematiek niet bagatelliseren, maar het verkeer van Kallenkote over deze weg lijkt ons mogelijk.’ Uit een inmiddels gehouden verkeerstelling blijkt dat de aantallen wagens van en naar Kallenkote geen problemen geven. Wel wordt gerealiseerd dat er bij seizoensdrukte meer verkeer zal zijn.

De wethouder ging uitgebreid in op twee andere knelpunten, die onder andere door Jacqueline Willemsen (CPB) en Karst Spijkervet (VVD) werden aangezwengeld. Oliehandel Kreuze is er nadrukkelijk op gewezen, dat uitbreiding van het bedrijf op de huidige locatie grenzend aan het Kornputkwartier niet kan. ‘Dan past een bedrijventerrein’, aldus Van de Nadort.

Voor de geplande wasstraat - aangevraagd met het oog op het feit dat toekomstige bewoners van het Kornputkwartier hun auto’s niet op straat mogen wassen - is een wijziging van het bestemmingsplan in aangrenzend agrarisch gebied nodig. ‘Een reden waarom dit verzoek in eerste instantie niet is gehonoreerd’, legde Van de Nadort uit.

Voor dierenasiel De Kluif wordt al lange tijd gezocht naar een andere locatie. De wethouder zegde Ineke Muurling (CDA), die op snel handelen aandrong, toe inzicht te geven in de zoektocht die de gemeente inmiddels al vergeefs heeft afgelegd.

Inspreker Ronald van Vlijmen vroeg namens de bewoners van de Meppelerweg aandacht voor de privacy en pleitte voor een buffer van honderd meter.
Labels

« Terug

Reacties op 'Inwoners Kallenkote contra Kornputkwartier'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.