ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over de mogelijkheden voor blauwe diesel

blue-fuel-pump-hi.pngwoensdag 13 maart 2019 17:00

De ChristenUnie vraagt het college of zij mogelijkheden en kansen ziet om blauwe diesel in te zetten als transitiebrandstof nu nog niet iedere inwoner of ondernemer al kan overstappen naar volledig elektrisch rijden.
Blauwe diesel is een vorm van biodiesel, gemaakt uit plantaardig (olie)afval

De ChristenUnie vraagt het college of zij mogelijkheden en kansen ziet om blauwe diesel in te zetten als transitiebrandstof nu nog niet iedere inwoner of ondernemer al kan overstappen naar volledig elektrisch rijden. Blauwe diesel is een vorm van biodiesel, gemaakt uit plantaardig (olie)afval. De schone diesel kan juist in een periode van transitie naar nieuwe vormen van energie een goede aanvulling zijn om de uitstoot aan CO2  te verminderen. Het nadeel van blauwe diesel is dat het nog duurder is dan “gewone” diesel. Dit wordt overigens deels gecompenseerd doordat er minder brandstof per kilometer verbruikt wordt door een efficiëntere verbranding.

Blauwe diesel is nog niet te verkrijgen aan pompen in Steenwijkerland. De ChristenUnie heeft begrepen dat de mogelijkheden er wel zijn, mits er ook vraag is in de regio. Daarom vraagt de ChristenUnie het college of zij ook bereid is om blauwe diesel af te nemen als het in Steenwijkerland aan de pomp wordt aangeboden. Hiermee kan zij het voorbeeld geven aan haar inwoners en ondernemers.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20190312 schriftelijke vragen blauwe diesel.pdf49,6 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug