ChristenUnie-leider Gert Jan Segers komt naar Sibculo

2017-gertjan-segersvrijdag 17 augustus 2018 13:31

Op maandag 3 september 2018 komt Gert Jan Segers naar Sibculo. De fractievoorzitter van de Tweede Kamer zal daar de Moderne Devotie Award uitreiken, die ChristenUnie Overijssel elk jaar beschikbaar stelt aan iemand of een groep, die het gedachtengoed van de Moderne Devotie levend houdt. Bovendien houdt Segers de Jan Rietkerklezing, die de provinciale Statenfractie van de ChristenUnie Overijssel jaarlijks bij de start van het politiek organiseert.

Op maandag 3 september Start de ChristenUnie-fractie het politieke jaar in Sibculo. Tussen vier en zes uur houdt de partij een netwerkbijeenkomst met statenleden, bestuurders en raadsleden uit Overijssel.

Vanaf 18.30 uur is er een wandeling en bezichtiging van het klosster Sibculo. De uitreiking van de Moderne Devotie Award vindt aansluitend plaats door Gert Jan Segers. Om 20.15 uur houdt Gert Jan Segers de Jan Rietkerklezing ‘Van neoliberaal naar coöperatief’.

Christenunie-voorman Segers stelde onlangs het neoliberale denken aan de kaak. Het neoliberale denken heeft de grenzen bereikt. Volgens Segers is er in toenemende mate behoefte in de samenleving aan andere waarden. Segers wil daar werk van maken in zijn partij. Op dat punt kunnen de waarden van de Moderne Devotie van pas komen, waarin veel meer aandacht is voor gemeenschapsdenken. Die lijn sluit ook aan bij de wens van ChristenUnie Overijssel om in het openbaar bestuur coöperatief samen te werken met mensen en groepen in de samenleving en burgers en hun verbanden in hun kracht te zetten.

De Jan Rietkerklezing (vanaf 18.30 uur) is openbaar en belangstellende  zijn van harte welkom.

Er zijn voor deze bijeenkomst een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Aanmelden voor 27 augustus is wel noodzakelijk:

Stuur uw naam adres naar fractie@overijssel.christenunie.nl en u ontvangt van ons extra informatie over de locatie etc.

Vol is vol...

Labels
Drents Overijsselse Delta
Hof van Twente
Ommen
Overijssel
Twenterand
Zwartewaterland

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-leider Gert Jan Segers komt naar Sibculo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.