Wethouder: ‘geen arrogant gedrag’

IMG_0193zaterdag 24 juni 2006 14:27

Wethouder Henk Boxum (ChristenUnie) verwacht dat het college van Steenwijkerland in september met een beleidsvoorstel komt om de mensen te helpen, die moeten leven van ‘het minimum van het minimum’.

Wethouder: ‘geen arrogant gedrag’

van onze medewerker

24 JUNI 2006 - STEENWIJKERLAND - Wethouder Henk Boxum (ChristenUnie) verwacht dat het college van Steenwijkerland in september met een beleidsvoorstel komt om de mensen te helpen, die moeten leven van ‘het minimum van het minimum’.

Er is zeker geen sprake van ‘arrogant gedrag’ dat nu nog niet is gereageerd op het subsidieverzoek van de Voedselbank in Steenwijkerwold, zo reageerde Boxum op de aantijging van Petra van Rosmalen (SP).

Ook Jan Dirkzwager van de PvdA-fractie kaartte de problematiek van de Voedselbank aan. Op dit moment maken 34 inwoners gebruik van de verstrekking van voedselpakketten, maar er zijn er zeker honderd die ook aan de criteria voldoen. Dirkzwager vroeg met name aandacht voor ouderen, die uitsluitend van de Aow moeten rondkomen.

De PvdA wil dat de gemeente meer inzicht krijgt in deze maatschappelijke problematiek en de oorzaken die tot deze schrijnende zaken leiden. Veel mensen hebben ook schulden en een samenwerking met allerlei instanties is nodig om breed inzicht in de problematiek te krijgen, aldus de fractie.

Boxum vindt dat een mogelijke oplossing niet moet worden gezocht in subsidie en huisvesting van één of meer voedselbanken. Daarvoor is op dit moment geen geld. ‘Misschien moeten we het zoeken in het verlengde van de bijzondere bijstand.’
Labels

« Terug

Reacties op 'Wethouder: ‘geen arrogant gedrag’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.