Oproep om bij het carbidschieten op oudejaarsdag rekening te houden met een stukje zondagsrust.

carbidwoensdag 20 december 2017

De ChristenUnie heeft opgeroepen aan iedereen die op oudejaarsdag van plan is om carbid te schieten, om rekening te houden met een stukje zondagsrust. Dit jaar val oudejaarsdag namelijk op een zondag.

Volgens de regels mag het carbidschieten in Steenwijkerland op aangewezen plekken binnen de bebouwde kom van 10 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. Soms zijn de plekken waar het mag dicht in de buurt van kerken. En omdat veel kerkdiensten starten om half 10 of 10 uur, zou het erg verstorend kunnen zijn als mensen dan vlak bij de kerken carbid gaan schieten. Onze oproep is om rekening te houden met de kerkdiensten en bijvoorbeeld pas vanaf 12 uur te beginnen met carbidschieten. Op die manier kunnen we met elkaar rekening houden en allemaal een mooie oudejaarsdag beleven.

Door vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders tijdens de raadsvergadering van 19 december, hebben we dit punt onder de aandacht gebracht. Gelukkig heeft de burgemeester aangegeven dat hij onze oproep ondersteunt. Hij gaat hier de komende tijd aandacht voor vragen. In Sint Jansklooster heeft men een andere oplossing bedacht en afgesproken, namelijk om niet op zondag maar op zaterdag het carbidschieten te doen. Dat vindt de ChristenUnie een mooie oplossing voor Sint Jansklooster omdat het gedragen wordt door de jeugd en het plaatselijk belang.

« Terug

Reacties op 'Oproep om bij het carbidschieten op oudejaarsdag rekening te houden met een stukje zondagsrust.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.