ChristenUnie doet “sociale klus” via Stichting Present

Logo Stichting Presentzaterdag 16 januari 2016 21:30

Fractie- en bestuursleden van de ChristenUnie Steenwijkerland zijn op zaterdag 16 januari, samen met bewoners van Haagswold in Steenwijk, op stap geweest. Eerst samen eten en daarna een middag bowlen. Een en ander was geregeld door Stichting Present. Iedereen was na afloop blij en enthousiast.

Present TeamVolgens Marcel Scheringa, de fractievoorzitter van de ChristenUnie Steenwijkerland, is het belangrijk dat mensen omzien naar elkaar. Mensen zijn naast individu ook onderdeel van grotere sociale verbanden en van de samenleving als geheel. De ChristenUnie wil investeren in de kracht van de samenleving door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en mantelzorg te ondersteunen en te stimuleren. “En omdat we er niet alleen over willen praten, zijn we vandaag op stap gegaan. Om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan. We hebben aan Stichting Present gevraagd of we iets konden doen. We hebben deze keer een “sociale klus” gedaan.”

Stichting Present koppelt mensen die als vrijwilliger iets willen doen aan specifieke hulpvragen. Dat kan iets heel praktisch activiteit zijn, zoals het opruimen van een huis of tuin. Het kan ook een sociale activiteit zijn, zoals een middagje uit of bijvoorbeeld pannenkoeken bakken.

In overleg is besloten om samen met inwoners van Haagswold te gaan eten en te bowlen. Er gingen acht inwoners van Haagswold mee en zes van de Christenunie. Haagswold is een huis in Steenwijk van Frion waar mensen begeleid wonen. Er kunnen maximaal veertien mensen wonen in Haagswold en alle inwoners zijn tussen de 18 en 44 jaar oud.

Het was een geslaagde middag waar iedereen van heeft genoten. Deze sociale aktiviteit is zekervoor herhaling vatbaar.

Impressie

Labels

« Terug