The day after

donderdag 04 maart 2010 16:04

De uitslag van de verkiezingen is binnen. Geen grote verrassingen. We zijn dankbaar dat we weer met twee zetels terugkomen. Een duidelijke zegening van onze hemelse Vader. Groei naar drie zou bijzonder te noemen zijn geweest. Daarom is er bij ons geen teleurstelling en kijken wij tevreden terug op deze verkiezingen. De jongeren op onze lijst hebben ook stemmen getrokken en niet alleen campagne gevoerd. De nieuwe steunfractie leden hebben stemmen getrokken. Fantastisch. Alle kiezers bedankt! Ook het vertrouwen in mij persoonlijk door de voorkeursstemmen geeft weer kracht en energie om er tegenaan te gaan.

De verkiezingsavond was leuk georganiseerd. Fantastisch om te zien hoe de SLOS/MIX105 met veel inzet van mensen en materieel een goede uitzending neerzetten. Proficiat! En vervolgens hetzelfde met de uitslagavond van gisteren en het ontbijt van vanmorgen er ook weer waren. Veel inzet en moeite getroost om er iets moois van te maken.

Het spel om de coalitie gaat nu beginnen. Wij zullen maar eerst rustig afwachten. De PvdA is aan zet. Ik ben zeer benieuwd hoe de zij denken vier wethouders te gaan invullen. PvdA (6 zetels), CDA (5) en VVD (4) zijn bijna even groot qua stemmen. Daarom is het bijzonder als de PvdA twee wethouders zou gaan leveren. Dat kan betekenen dat men toch nog aan een vierde partij gaat denken. En waarom zou dat nou juist niet de huidige coalitiepartner ChristenUnie zijn?

Er zijn wel een aantal punten op te noemen waarom de ChristenUnie een logische keuze is:

  • Afgelopen jaren een stabiele, constructieve bijdrage aan coalitie en college;
  • Goede, geschikte kandidaat-wethouder die ook nog eens een ruime ervaring heeft en nadrukkelijk uit het buitengebied van de gemeente komt;
  • De ChristenUnie is christelijk-sociaal en brengt daardoor balans in de eventuele PvdA-CDA-VVD combinatie;
  • Inhoudelijke punten zoals bijv. ten aanzien van de ontwikkeling van de centrumfunctie van Steenwijk en bijbehorende woningbouw.

Dit scenario is slechts een van de mogelijkheden. Wij wachten de uitnodiging van de PvdA wel af. Luc, veel wijsheid toegewenst!

Labels
Weblog

« Terug