Raadscommissie 12-1-2010

woensdag 13 januari 2010 14:22


Het was weer een overvolle agenda. Als commissie met veel partijen is er bij ieder punt wel iemand die wat kwijt wil. Dat betekent dus dat alle punten behandeld worden. En als er één wat zegt over een onderwerp, dan zeggen we er allemaal wat over. Dit leidt er toe dat niet alle onderwerpen behandeld kunnen worden en direct naar de raadsvergadering toegaan. Dus dat wordt ook weer een lange vergadering… Dat is óók politiek.

Toch stonden er een aantal mooie onderwerpen op de lijst: Ontwikkeling Voorpoortgebied in Vollenhove, realisatie van een streekcentrum in Scheerwolde en de evaluatie van het minimabeleid.

De ontwikkeling van het Voorpoortgebied is eindelijk daar, en gedragen door de Veno-ers. De concentratie en uitbreiding van het winkelbestand is een versterking voor het sociaal-maatschappelijk draagvlak. Het versterkt de regionale functie van Vollenhove en het maakt Vollenhove aantrekkelijker voor de recreatie (meer voorzieningen). Daar kan de raad mee instemmen!

De ontwikkeling van het streekcentrum in Scheerwolde ziet er goed uit. Voor de commissie vergadering hield de architect nog een goede presentatie over de flexibiliteit van het gebouw. Hierdoor ontstaat er ruimte voor aanpassingen zelfs tijdens het ontwikkeltraject. Het voorstel geeft richting aan de ontwikkeling in Scheerwolde. Tijdens het proces om tot dit voorstel te komen is de samenhang in Scheerwolde toegenomen. De inspraak van Ton van Galen namens het plaatselijk belang onderstreepte dat nog eens. Alleen al vanuit dat oogpunt is dit voorstel al winst. Nu moet er natuurlijk wel doorpakt worden. Ook als de plannen van het recreatiepark en de woningbouw onder druk staan.

Ten aanzien van het minimabeleid was de commissie eenduidig: Een goed sociaal beleid is neergezet door de raad en het college, en gerealiseerd door Henk Boxum. De maatregelen die genomen zijn om de minima te wijzen op de mogelijkheden werpen hun vruchten af. Belangrijkste aandachtspunt voor ons is de schuldhulpverlening. Mensen moeten wel voldoende overhouden om te leven en aan de andere kant moeten de wachtlijsten verkort worden. Over dit punt was de hele raad en de wethouder het grondig met elkaar eens.

Labels
Weblog

« Terug